19:58 14.12.2018

Російська "фабрика тролів" пропонує українським користувачам Facebook і Twitter надати доступ до їхніх акаунтів для підривних цілей

2 хв читати
Російська "фабрика тролів" пропонує українським користувачам Facebook і Twitter надати доступ до їхніх акаунтів для підривних цілей

Служба безпеки України зафіксувала масові спроби спецслужб РФ використати українських користувачів соціальних мереж Facebook і Twitter із метою подальшого втручання у виборчі процеси в Україні.

Як повідомляє прес-центр СБУ в п'ятницю на сторінці в соцмережі Facebook, оперативники спецслужби встановили, що до реалізації механізму втручання залучено ТОВ "Агентство інтернет-досліджень".

"СБУ отримала інформацію, що напередодні президентських і парламентських виборів в Україні в 2019 році до громадян нашої країни від цієї російської "фабрики тролів" почали надходити пропозиції нібито від комерційно зацікавлених осіб. У них за грошову винагороду українським користувачам пропонується надати тимчасовий доступ до так званого рекламного кабінету акаунтів у соціальних мережах Facebook і Twitter для начебто поширення через них таргетингової реклами та просування комерційних інтересів", - розповіли в СБУ.

Однак насправді, за інформацією СБУ, отримані права доступу до акаунтів українців у соціальних мережах будуть використані спецслужбами РФ для проведення розвідувально-підривної діяльності, "маніпулювання суспільною свідомістю, втручання в передвиборні процеси, а також поширення антиукраїнських матеріалів, спрямованих на дестабілізацію суспільно-політичної обстановки в державі".

"Служба безпеки України вкотре звертається до українських користувачів соцмереж із проханням бути уважними. У разі отримання від невідомих людей таких пропозицій, а також виявлення фактів розміщення у соціальних мережах публікацій, в яких міститимуться ознаки вчинення злочинів, повідомляти на гарячу лінію СБУ", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Служба безпеки України наголошує, що відповідальність за можливі протиправні дії, згідно з чинним законодавством, нестиме власник або особа, яка зареєструвала акаунт у соцмережах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА