Європейське космічне агентство вперше за останні 11 років відкриває набір астронавтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейське космічне агентство вперше за останні 11 років відкриває набір астронавтів

Світ
237
Європейське космічне агентство шукає нових астронавтів. Вакансія буде відкрита від 31 березня до 28 травня 2021 року.
Про це повідомляє організація ESA.
Агентство було засноване 1975 року. Зараз у складі організації представники найбільших європейських країн — Франції, Німеччини, Італії, Великобританії, Іспанії, Швейцарії та інших. Штаб-квартира знаходиться в Парижі.
Набір астронавтів не відбувався вже 11 років, проте зараз агентство хоче поповнити ряди новобранцями.
«Вперше за 11 років агентство шукає нових астронавтів. Ці новобранці будуть працювати разом з наявними астронавтами, коли Європа вступить в нову еру освоєння космосу».
Представники організації заявили, що хочуть досягти гендерного балансу в рядах астронавтів. Тому жінок закликають активніше подавати заявки на вступ до загону.
«Ми прагнемо розширити гендерна різноманітність в наших рядах. Ми повинні дивитися ширше, ніж будь-коли раніше. Цей процес набору є першим кроком, і я з нетерпінням чекаю можливості спостерігати, як в найближчі роки агентство буде розвиватися у всіх областях космічних досліджень та інновацій разом з нашими міжнародними партнерами», — сказав Йохан-Дітріх Вйорнер, директор ЄКА.
Зараз в лавах Європейського космічного агентства є тільки одна жінка — італійка Саманта Крістофоретті. Вона поставила рекорд тривалості польоту серед жінок і всіх астронавтів ЄКА.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас