Ірина Проскуріна: скільки коштує стати моделлю в США? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірина Проскуріна: скільки коштує стати моделлю в США?

Особисті фінанси
2675
Якщо ви зважилися на кардинальну зміну свого життя і готові стати моделлю, або навіть топ, супер моделлю в США, – варто добре підготуватися до цього кроку, все прорахувати.
Віза і квитки
Все починається з оформлення візи. Ви можете оформити самі й оплатити тільки консульський збір $160 або ж звернутися до спеціальної компанії, щоб оформили правильно. Тоді послуга буде коштувати ще від 100 до 500 доларів.
До витрат також додавайте витрати на дорогу до посольства в призначений день на інтерв’ю, якщо ви не з Києва.
Коли з візою все залагоджено, купуємо квиток на літак – зазвичай коштує в районі $800-900. Можна і за $600 зловити, але будете добу летіти з трьома пересадками. Краще брати туди і назад: дешевше і якщо ви по туристичній візі, то у офіцера буде менше запитань на кордоні. Є зворотний квиток – значить, турист в США не збирається залишатися.
Житло
Якщо ви вже модель, то маєте право жити в безкоштовній модельній квартирі. Це суттєво економить бюджет. Або зупинитися спершу у друзів, якщо, звісно, такі у вас в Штатах є.
Якщо такі опції не підходять, то залишаються варіанти – хостели, готелі, кімнати, квартири. Якщо говорити про Нью-Йорк, найкраще спочатку зняти хостел за $50-70 на добу, оскільки готель вийде набагато дорожче. А потім самостійно ходити дивитися собі житло. Так я, принаймні, зробила свого часу.
Найдешевший варіант – місце в кімнаті, буде коштувати $350-400 на місяць. Кімната окремо – за $750 і вище.
Квартира-студія – від $900, однокімнатна потягне на всі $1200 і вище. І зараз ми говоримо про будь-який район, крім Манхеттена – там ціни інші. Раджу починати з Брукліна.
Харчування
Чимало грошей з бюджету тягне харчування, але в США на цьому можна заощадити за допомогою величезної кількості фастфуд закладів. У Нью-Йорку є величезна кількість кав’ярень, починаючи від вуличних і закінчуючи кращими в світі ресторанами.
Тому тут на $100-200 можна місяць харчуватися або ж за один раз витратити їх в ресторані.
Чому гроші швидко закінчуються?
Коли ви в новому місті, то гроші потрібні буквально на все – адже свій побут потрібно облаштувати практично з нуля. Якщо у вас ще і медичної страховки нормальної немає, то доведеться і за лікування заплатити чимало в разі хвороби.
І хоч я всі ці етапи і проблеми пройшла, і відчула на собі, мій улюблений вислів: не потрібно менше витрачати, треба більше заробляти. Якщо буде багато роботи, то і витрати оплатити можна, і жити в достатку. А для того, щоб заробляти, Нью-Йорк підходить ідеально.
Фінансові ризики, звісно, існують. Тому після прильоту потрібно відразу знайти додаткову роботу на неповний день. А в решту часу будувати модельну кар’єру. Я працювала хостес в ресторані і заробляла $15 на годину, працювала півдня. Потім бігла на кастинги або фотосесії, ввечері ще й навчалася в мовній школі. Потім і в коледжі.
Щоб не потрапити в неприємну ситуацію, коли витрати перевищують фінансові можливості, потрібно не витрачати зайвого на початку. Наприклад, не купувати косметику і речі – відкласти такі покупки на потім. Їжу можна готувати вдома, так дешевше. Користуватися метро, ​​а не таксі.
На початку всім складно, це однозначно. Але головне не здатися через місяць. Тому крім фінансової підготовки, потрібна моральна. Не боятися ризикнути.
Англійську, ясна річ, бажано знати, але не обов’язково. Багато хто не знає і їм складно, але вони все одно живуть багато років і мову так і не вчать. У США люблять фахівців, тому чим більше у вас різних дипломів і сертифікатів, тим краще. Але все це не обов’язково – тут демократія.
Про заробіток
Більшості ж цікаво, чи відбиваються такі витрати після підписання контрактів на співпрацю? Заробляють моделі по-різному. Залежить і від зовнішності, і від того, скільки років у бізнесі і наскільки людина активна.
Модель може заробити $30 за годину за промо роботу, а може $150-200 за годину за неформальний захід. Припустімо, lunch in – це коли всі в ресторані їдять, а вона дефілює поміж столиками в новій колекції. Зазвичай це в рамках збору грошей на медичні потреби або для дітей.
Якщо ви модель і знімаєтеся для каталогів з одягом, то за один такий проект платять від $500 і вище. Якщо світовий бренд, то і $10 000-15 000 за відео. Варто зазначити, що на такі гонорари і кастинг зовсім немаленький.
Якщо говорити про топ моделі або супер моделі, то там вже зовсім інші розцінки – наприклад, Кендіс Свейнпол, головна модель Victoria’s Secret, заробила $7 000 000 за рік.
Ірина Проскуріна, засновник агентства Forma Models, Нью Йорк
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас