17:47 11.04.2018

Мін'юст незаконно і нелогічно продовжує екстрадиційну перевірку щодо Саакашвілі за його відсутності в Україні - адвокат

2 хв читати

Міністерство юстиції України незаконно і нелогічно продовжує екстрадиційну перевірку щодо екс-президента Грузії, лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі, який вже два місяці перебуває за межами України після примусового видворення до Польщі, повідомляє його адвокат Руслан Чорнолуцький.

У відповідь на його запит від 13 березня 2018 року в Мін'юсті повідомили, що екстрадиційну перевірку обставин, які можуть перешкоджати видачі М.Саакашвілі Грузії, проводить прокуратура Києва за зверненням міністерства з 25 жовтня 2017 року.

24 січня 2018 року термін перевірки було продовжено до завершення розгляду в судах справ про позбавлення М.Саакашвілі громадянства України та відмови в наданні йому статусу особи, яка потребує додаткового захисту.

3 березня Мін'юст звернувся до прокуратури Києва з проханням надати матеріали, отримані під час цієї перевірки, зокрема, про видворення М.Саакашвілі за межі України і про стан розгляду судових справ щодо позбавлення його громадянства.

Р.Чорнолуцький вважає, що посилання на продовження судових процесів щодо громадянства і статусу екс-президента Грузії у цій відповіді Мін'юсту від 30 березня є проявом некомпетентності посадових осіб міністерства.

"Оскільки 28 березня 2018 року постановою Касаційного адміністративного суду в складі Верховного суду було залишено без задоволення касаційну скаргу Саакашвілі, а рішення судів попередніх інстанцій, згідно з якими було відмовлено в задоволенні позовних вимог - без змін", - пояснив він.

Адвокат також нагадав Мін'юсту, що згідно з постановою Мостиського прикордонного загону Львівської області від 13 лютого 2018 року М.Саакашвілі було заборонено в'їзд до України на 3 роки.

У своєму запиті від 11 квітня Р.Чорнолуцький просить Мін'юст надати інформацію, на підставі чого проводиться екстрадиційна перевірка щодо М.Саакашвілі з урахуванням відсутності його в Україні та завершення розгляду судових процесів про його статус, і що перешкоджає завершенню цієї перевірки.

Як повідомлялося, 12 лютого М.Саакашвілі затримали в ресторані "Сулугуні" у центрі Києва неподалік від офісу своєї партії "Рух нових сил", після чого доправили до аеропорту "Бориспіль" і відправили на літаку до Польщі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові внаслідок падіння дерева постраждали дві жінки та дитина

На покровському напрямку воїни 47 ОМБр стримують щонайменше три бойові бригади РФ

На Покровском направлении воины 47 ОМБр сдерживают по меньшей мере три боевые бригады РФ – Сухопутные войска ВСУ

У Херсонській області в результаті обстрілів за минулу добу пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, є поранений

В Херсонской области в результате обстрелов за минувшие сутки поврежден объект критической инфраструктуры, есть раненый

Окупанти за добу 290 разів ударили по Запорізькій області, задіяли РСЗВ

Силами ППО вночі збито 9 із 13-ти "Шахедів" і одну ракету Х-59

Сили оборони за добу знищили 1210 окупантів

Країни НАТО не підтримали створення фонду військової допомоги Україні на суму $100 млрд, обговорюють нову пропозицію

Окупанти за минулий день обстріляли шість громад Сумської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА