HP, Dell і Microsoft можуть вивести частину виробництва з Китаю - Nikkei — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

HP, Dell і Microsoft можуть вивести частину виробництва з Китаю - Nikkei

Фондовий ринок
619
Провідні світові виробники комп’ютерів, американські HP і Dell, а також виробник програмного забезпечення Microsoft розглядають можливість виведення частини свого виробництва з Китаю.
Про це повідомляє японське Nikkei з посиланням на неназвані джерела.
Агентство повідомляє, що в планах HP і Dell перенесення близько 30% нинішнього виробництва своїх ноутбуків в КНР до інших країн.
Також Nikkei повідомляє, що подібну можливість розглядають і деякі інші виробники електроніки і ПЗ – американські Google, Amazon, а також японські Sony і Nintendo. ЗМІ пов’язують такі плани з триваючою конфронтацією з торговельних питань між США і Китаєм і мінливими в зв’язку з цим логістичними ланцюжками.
Якщо компанії підуть на виведення частини виробництва з Китаю, це може стати продовженням тенденції, що намітилася ще на початку десятиліття, під назвою «інсорсинг» – як протилежність аутсорсингу. Після фінансової кризи 2007-2009 років в багатьох розвинених країнах зріс рівень безробіття. Влада цих країн і багато компаній заговорили, що аутсорсинг в Китаї вже не є настільки вигідним з точки зору витрат на робочу силу, тому частину робочих місць можна повернути на батьківщину.
Тенденція продовжилася і пізніше: в 2015 році The Boston Consulting Group опублікувала результати щорічного опитування керівників промислових підприємств США. 17% респондентів повідомили, що активно займаються поверненням виробництва в США, що в 2,5 разу більше кількості респондентів, які активно займалися поверненням виробництва з-за кордону в 2012 році.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас