Розтрата бюджетних коштів: чиновник у Київській області «заробляв» на ремонті доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розтрата бюджетних коштів: чиновник у Київській області «заробляв» на ремонті доріг

Кримінал
302
Чиновника Служби автомобільних доріг в Київській області спіймали на розтраті 700 тис. грн бюджетних коштів. Гроші чоловік “заробляв” на ремонті доріг, обсяги і вартість яких умисне завищував.
Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.
Як зазначається, йому вже було повідомлено про підозру у скоєних злочинах.
“У листопаді 2016 року між Службою автомобільних доріг в Київській області та одним підприємством було укладено договір підрядних робіт з ремонту дороги на 4 млн грн. бюджетних коштів. Замдиректор підприємства склав акти, в яких завищив обсяги виконаних робіт та використаних будівельних матеріалів. При цьому чиновник Служби автомобільних доріг Київської області, знаючи, що вартість і обсяги ремонтів доріг завищені, підписав акти, чим підтвердив їх відповідність. Після цього Служба автомобільних доріг перерахувала на користь підприємства гроші за виконані роботи”, – йдеться в повідомленні.
Проти чиновника порушили кримінальні провадження у ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 КК України (складання і видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів).
“Згідно з висновками судової будівельно-технічної експертизи, вартість невиконаних робіт на об’єкті становить більш ніж 700 тис грн., які чиновник розтратив”, – пояснюють в Генпрокуратурі.
Тепер чиновнику загрожує позбавлення волі від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років. Також у нього можуть конфіскувати майно.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас