19:30 02.11.2020

Голова фракції "Слуга народу" зустрівся з головою КС

2 хв читати
Голова фракції "Слуга народу" зустрівся з головою КС

Конституційний Суд України (КС) не планує найближчим часом розглядати подання народних депутатів щодо неконституційності закону про ринок землі, а розгляд КС стосується тлумачення декількох понять про землю в Основному законі.

Як повідомляє видання "Суспільне", про це розповів голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія після зустрічі з головою КС Олександром Тупицьким через появу у ЗМІ інформації, що 2 листопада замість зборів суддів у КС відбудеться розгляд конституційності ухваленого Верховною Радою закону про запровадження ринку землі.

"Він (Тупицький - ІФ) спростував інформацію про те, що зараз відбувається "зрадоподібне" засідання про землю. Це - черговий процес про землю, який триває вже кілька місяців. І ще буде низка засідань", - розповів Арахамія.

Парламентарій сказав, що просив Тупицького проводити розгляд у максимально відкритому режимі, щоб народні депутати мали можливість почути думку всіх суддів і юридичні аргументи, які у них з'являються.

"Вони не розглядали землю, вони розглядали статті, пов'язані з ринком землі. Саму землю вони зараз не розглядають і найближчим часом, як повідомив пан Тупицький, не будуть розглядати", - розповів Арахамія.

Раніше Арахамія заявив, що хоче поспілкуватися з Тупицьким, щоб дізнатися причину оперативного розгляду Конституційним Судом справ у закритому режимі.

Суддя КС Ігор Сліденко, у свою чергу, пояснив, що в понеділок Велика палата КС розглядала конституційне подання, суть якого зводиться виключно до тлумачення положень Основного закону - землі як основного національного багатства.

Джерело: https://suspilne.media/76366-ksu-ne-rozgladatime-zakon-pro-zemlu-najblizcim-casom-arahamia/

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На місці удару по Селидовому знайшли тіло загиблого підлітка - Донецька ОВА

Тимошенко: таких, як Мартиненко, завжди не вистачає

Зеленський подякував Швеції за допомогу, яка не тільки рятує життя українців, а й допомагає забезпечити довгостроковий мир і безпеку в Європі

Арахамія: смерть Мартиненка - велика втрата для української журналістики

Найближчими днями майже у всій Україні пройдуть короткочасні дощі, температурний фон не зміниться

Генштаб ЗСУ: Найбільш напруженою ситуація залишається на покровському напрямку, з найбільшою інтенсивністю ворог діє поблизу Новоселівки Першої

РФ знову скасувала Армійські міжнародні ігри, ймовірно, через брак персоналу й техніки - британська розвідка

Швеція оголосила про найбільший пакет військової допомоги для України - на $1,3 млрд

Атака БПЛА енергооб'єкта на Рівненщині призвела до короткочасного знеструмлення споживачів - "Укренерго"

Унаслідок ракетного удару на Сумщині вранці загинуло двоє людей, троє поранені - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА