День фінансів, 15 травня: причини зростання курсу гривні, новий сервіс від Uber, махінації з банківськими даними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 15 травня: причини зростання курсу гривні, новий сервіс від Uber, махінації з банківськими даними

672
Середа, 15 травня. Штрафи за неправильну парковку від мера Києва і електричні велосипеди і самокати від Uber.
Причини зростання курсу гривні. З початку року офіційний курс гривні до долара США підвищився на 5,5%. Глава ради НБУ Данилишин виділяє 4 головні чинники зростання курсу гривні: інвестиції нерезидентів в ОВДП, продовження експорту сільгосппродукції, активізація експорту металопродукції, а також залучення боргового капіталу.
Штрафи за неправильну парковку будуть підвищувати. Мер Києва планує “закручувати гайки” в питанні незаконної парковки в центрі міста. Планується це для того, щоб розвантажити вулиці від великої кількості авто. За його словами, єдиний метод розвантажити центр міста від автомобілів – зробити парковку авто в центрі міста набагато дорожчою.
Uber планує запустити в Києві ще один сервіс. Після запуску сервісу Uber Shuttle, компанія розглядає можливість запуску в Києві прокату електричних велосипедів і самокатів. За словами регіонального менеджера компанії Джеймі Хейвуда, в місті повинні бути створені правила для використання електросамокатів.
Президент підписав закон про мову. Сьогодні президент України Петро Порошенко підписав Закон України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”. “Підписанням закону ми здійснюємо один з головних актів для збереження української державності”, – підкреслив президент.
Хто може претендувати на пільгове розмитнення авто. Глава комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна заявляє, що пільги на розмитнення авто на єврономерах можуть бути застосовані тільки до соціально незахищених категорій громадян. Це стосується людей, які придбали автомобіль виключно при надзвичайній необхідності. Це люди з інвалідністю, опікуни осіб з інвалідністю та члени багатодітних сімей, яким ніде знайти гроші для митного оформлення авто.
Найпопулярніші махінації з банківськими даними. У Нацбанку повідомляють, що найчастіше персональні банківські дані людей злочинці отримують в інтернеті, видаючи себе за представників банку. Найбільша кількість незаконних дій з платіжними картками в 2018 році відбувалася в мережі Інтернет. У НБУ пояснили, що така негативна тенденція пов’язана зі зростанням числа шахрайств із застосуванням соціальної інженерії.
IT-конференція – iForum. 23 травня 2019 року в 11-й раз iForum відкриє вікно можливостей для численних відвідувачів. 12 тисяч, 7 напрямків, експозона цікавинок від ІТ-ринку, футуристичне «Місто Майбутнього», безліч корисних знайомств і розмов. Про що буде конференція і чому вам варто відвідати iForum, дивіться тут.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас