Наїзники сигвеїв і електросамокатів будуть прирівняні до учасників дорожнього руху — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наїзники сигвеїв і електросамокатів будуть прирівняні до учасників дорожнього руху

Технології&Авто
1452
Народні депутати хочуть прирівняти користувачів персональних електромоторних транспортних засобів на дорозі до погоничів тварин, візників і велосипедистів.
Про це сказано в законопроекті №3023 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки окремих категорій учасників дорожнього руху (користувачів персонального легкого електротранспорту, велосипедистів і пішоходів)”.
Що передбачається. Ввести в законодавче поле, яке регулює дорожній рух, поняття “користувачі персонального легкого електротранспорту” – електроскутерів, гіробордів, моноциклів і cигвеїв.
Покарання за порушення ПДР:
  • Порушення правил дорожнього руху пішоходами, велосипедистами, користувачами персонального легкого електротранспорту та особами, які керують гужовим транспортом, і погоничами тварин тягне за собою попередження або накладення штрафу до 5 неоподатковуваних мінімумів.
До учасників дорожнього руху належать водії та пасажири транспортних засобів, пішоходи, велосипедисти, погоничі тварин і користувачі персонального легкого електротранспорту.
Якщо користувачі персонального легкого електротранспорту ведуть свої транспортні засоби, а не їдуть на них, то прирівнюються до пішоходів, як зараз мотоциклісти, коли котять мотоцикли.
Правовий статус, основні права і обов’язки користувачів персонального легкого електротранспорту.
Користувачами персонального легкого електротранспорту вважаються особи, які пересуваються з використанням одно-, дво- або триколісного механічного транспортного засобу, що приводиться в рух за допомогою електродвигуна (електричні скутери, cигвеї, гіроборди, гіроскутери тощо), крім інвалідних колясок і велосипедів, обладнаних електродвигунами.
Найцікавіші і найважливіші новини, а також поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця – завжди в нашому телеграм-каналі Finance_ukr 🤫 Переходьте, підписуйтесь – з нами цікаво і корисно!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас