12:19 13.04.2020

У зоні відчуження ЧАЕС продовжує горіти трава та лісова підстилка, до гасіння залучено 390 людей і 90 одиниць техніки - ДСНС

2 хв читати
У зоні відчуження ЧАЕС продовжує горіти трава та лісова підстилка, до гасіння залучено 390 людей і 90 одиниць техніки - ДСНС

У зоні відчуження Чорнобильської АЕС підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій спільно зі співробітниками лісової охорони Державного агентства з управління зоною відчуження продовжують гасіння пожеж у Корогодському і Денисовецькому лісництвах.

"Ситуація в Корогодському лісництві повністю контрольована, залучено всі необхідні сили і засоби: 140 осіб та 30 одиниць техніки, з них від ДСНС понад 90 осіб та 20 одиниць техніки. Вживають заходів щодо локалізації цього осередку пожежі", - йдеться в повідомленні прес-служби ДСНС у Facebook.

У Денисовецькому лісництві тривають роботи в районі населеного пункту Новий Мир, де відзначається поширення горіння трав'яного настилу та лісової підстилки.

"На цій ділянці залучено понад 250 осіб та близько 60 одиниць техніки, з них від ДСНС понад 200 осіб та 40 одиниць техніки", - наголошується в повідомленні.

Пожежу на території Котовського лісництва станом на ранок 13 квітня ліквідовано.

Загалом у зоні відчуження залучено 390 осіб та 90 одиниць техніки, з них від ДСНС понад 300 осіб та 60 одиниць техніки, зокрема авіація.

Радіаційний фон у м. Києві та Київській області в межах норми і не перевищує природних фонових значень (м. Київ - 0,011 мР/год, Київська область - у межах 0,012 мР/год за допустимого фону 0,05 мР/год).

У зоні відчуження рівні потужності еквівалентної дози гамма-випромінювання не змінилися (м. Чорнобиль - 0,020 мР/год за допустимого рівня в 0,055 мР/год).

Як повідомлялося, 4 квітня о 13:22 до ДСНС надійшла інформація, що в зоні відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення Чорнобильської АЕС поблизу с. Володимирівки Котовського лісництва виникла верхова лісова пожежа на площі 20 га.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА