ua en ru

У РФ триває суд над українськими моряками

У РФ триває суд над українськими моряками Фото: українські моряки (twitter.com bankomet)

Суд у Москві продовжив арешт вже 12 захоплених моряків

Лефортовський суд Москви продовжив до 24 квітня строк арешту 12 українських моряків, яких незаконно затримали в Керченській протоці. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на росЗМІ.

Суддя винесла рішення щодо українських військовополонених Романа Мокряка, Андрія Оприска, Євгенія Семидоцкого, Сергія Цибизова, Богдана Головаша, Сергія Попова, Володимира Терещенка та Андрія Шевченка.

"Суд постановив задовольнити клопотання слідчих органів і продовжити термін утримання під вартою до 24 квітня", - оголосила рішення суддя Альбіна Галімова.

Фото: суд над українськими моряками (twitter.com OgonWatch)

Також суд залишив під вартою командира українського корабля "Бердянськ" Дениса Гриценка, моряків Андрія Драча, В'ячеслава Зінченко та Михайла Власюка.

Моряков заводят в суд

Украинских моряков заводят в зал судебного заседания (лефортовский районный суд города Москва) среди моряков, на видео, Андрей Эйдер, моряк который получил ранение при атаке со стороны российских силовиков. (Видео снято нашими российскими коллегами из Объединенной Группы Общественного Наблюдения за соблюдением Конституционных свобод)

Опубліковано Крымский Процесс Вівторок, 15 січня 2019 р.

Зазначимо, США вимагають від Російської Федерації негайного звільнення українських моряків. У посольстві додали, що США глибоко стурбовані станом здоров'я українських моряків в РФ і дотриманням їх прав.

Нагадаємо, Лефортовський суд Москви відмовився передати розгляд клопотань про продовження арешту затриманим в Керченській протоці українським морякам у військовий суд.

Зазначимо затримані в Керченській протоці українські моряки відмовилися давати свідчення в суді.

Раніше повідомлялося, що Лефортовський суд розділив моряків на кілька груп, щоб винести рішення про продовження арешту в один день. Також суд проводить засідання по продовженню арешту українським морякам в закритому режимі. Не дивлячись на те, що адвокати українських моряків наполягали на відкритих судових засіданнях. Зокрема, щоб на засіданні були присутні ЗМІ, український омбудсмен Людмила Денисова і родичі полонених.

РБК-Україна також писало, що на засідання суду в Москві по українським морякам приїхали дипломати з Латвії, ЄС, США, Великобританії, інших країн Балтії, Польщі, Чехії, Швеції і Данії. Міжнародні партнери висловлювали солідарність з моряками і вимагали їх негайного звільнення.