08:52 05.08.2020

США прагнуть спровокувати тотальну конфронтацію з Китаєм - китайська газета

2 хв читати
США прагнуть спровокувати тотальну конфронтацію з Китаєм - китайська газета

Сполучені Штати, затримуючи видачу віз китайським журналістам, які працюють в США, підсилюють тиск на Китай, намагаючись спровокувати "тотальну конфронтацію" між двома країнами, пише англомовна китайська газета China Daily.

"Не задовольняючись більше своїми вивертами для надання максимального тиску, щоб змусити Китай погодитися на несправедливу торговельну угоду, ці нові хрестоносці прагнуть спровокувати тотальну конфронтацію, сподіваючись, що тоді вони нарешті зможуть взяти комуністичний Китай за горло", - йдеться в редакційній статті видання.

Воно зазначає, що "певна політична фракція" в Сполучених Штатах "захопила виконавчі функції уряду", щоб просувати інтереси еліти.

"Заблукавши в тумані фантомних спогадів про колишню славу країни ..., ця група інтриганів втратила почуття пристойності в міжнародних відносинах і перейшла всі межі", - йдеться в статті.

Напередодні головний редактор китайської газети Global Times Ху Сицзінь заявив, що Китай дасть Сполученим Штатам аналогічну відповідь, якщо американська влада не продовжить візи китайським журналістам.

"Якщо американська сторона не продовжить візи китайським журналістам, то Китай готовий до найгіршого сценарію: всім китайським журналістам доведеться покинути США", - написав він у своєму Twitter у вівторок.

Ху Сицзінь попередив: "Якщо таке станеться, Китай відповість таким самим чином, і ця відповідь торкнеться також американських журналістів в Гонконгу".

Раніше Ху Сицзінь повідомив, що США вже вислали з країни близько 60 працівників китайських ЗМІ, у багатьох працюючих зараз терміни дії американських віз закінчуються в серпні. Якщо вони не будуть продовжені, то журналісти будуть змушені покинути США.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

САП і НАБУ повідомили ексголові «Полтавапаливо» про підозру в завданні майже 13 млн грн збитків

РФ атакує південні та центральні області України кількома групами ударних БпЛА

Кількість бойових зіткнень зросла до 102, найскладніша ситуація залишається на Куп'янському та Покровському напрямках - Генштаб

Війська РФ від початку доби використали 69 УАБів і понад 360 дронів-камікадзе для ударів по Україні - Генштаб

Окупанти атакують уздовж майже всієї лінії фронту, від початку доби було 82 ворожі штурми - Генштаб

За ексзаступника керівника Офісу президента Смирнова внесли заставу в десять млн грн

Гетманцев анонсує цілодобові пости і відеоспостереження на тютюнових фабриках

Міністри оборони України та США обговорили поточну ситуацію на полі бою та відновлення бойових бригад

Богомолець: Мартиненко робив усе, щоб Україна ставала кращою

Польща не накладала обмежень на використання Україною польської зброї, українці можуть воювати, як хочуть

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА