19:59 16.03.2020

ЄС рекомендував партнерам із G7 утриматися від необов'язкових поїздок до країн блоку

2 хв читати
ЄС рекомендував партнерам із G7 утриматися від необов'язкових поїздок до країн блоку

Керівництво ЄС поінформувало партнерів із "Групи семи" про те, що блоку необхідно вжити низку заходів щодо стримування поширення коронавірусу для того, щоб система охорони здоров'я витримала ситуацію, що склалася.

За словами глави Європейської Комісії Урсули фон дер Ляєн, ЄС на відео-конференції "Групи семи", зокрема, запропонував "тимчасово утриматися від необов'язкових поїздок до ЄС для того, щоб не сприяти поширенню коронавірусу".

"Ми зіткнулися зі світовою кризою охорони здоров'я, яка жорстко позначилася не лише на людях, а й на нашій економіці. Сьогодні на конференції "Групи семи" ми направили потужний сигнал до об'єднання, до спільної роботи та координації. Координація має першорядне значення, і насамперед ми маємо вжити заходів щодо запровадження обмежень для того, щоб стримати поширення вірусу. Це необхідно, щоб наша система охорони здоров'я витримала наплив пацієнтів і серйозних хворих", - додала вона.

Фон дер Ляєн зазначила, що ці пропозиції мають на меті підтримати економіку ЄС ефективною та дієвою.

У свою чергу голова Європейської ради Шарль Мішель додав, що інститути ЄС у співпраці з державами-членами Євросоюзу працюватимуть над пропозиціями з питання управління кордонами під час епідемії коронавірусу.

"З питання внутрішніх і зовнішніх кордонів ЄС (Європейська) Комісія розроблятиме цю надзвичайно важливу тему. Філософія, якої ми дотримуємося, спрямована на те, щоб одночасно скоротити пересування, які не є необхідними, і водночас гарантувати пересування товарів, щоб забезпечувати, наскільки це можливо, цілісність внутрішнього ринку, гарантувати необхідне постачання", - сказав Мішель у понеділок на прес-конференції в Брюсселі.

За його словами, це пріоритет першого плану, щоб стримати, наскільки можливо, поширення зараження.

Глава Євроради закликав Євросоюз мобілізуватися, щоб "скоротити економічні наслідки (кризи коронавірусу - ІФ), наскільки це можливо". Він запевнив, що керівництво інститутів ЄС і держав-членів союзу рішуче налаштоване, щоб зробити все необхідне для захисту громадян, виробляє і особливо малих і середніх підприємств, щоб зробити необхідні кроки для інвестицій з метою підтримки економічної активності та скорочення збитків від кризи.

"Ми маємо говорити правду європейським громадянам. Це серйозна криза. Вона буде тривалою. Вона буде важкою. Але це причина, через яку, ми переконані, необхідно зберігати єдність", - заявив голова Європейської ради.

Зустріч "Групи семи", членами зокрема якої є такі країни ЄС, як Німеччина і Франція, через складну епідеміологічну ситуацію в світі відбулася в понеділок у режимі відеоконференції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чотири людини загинули під час обвалення ресторану на Майорці

Єгипет та США тимчасово передаватимуть гуманітарну допомогу для жителів Гази через КПП "Керем-Шалом"

Окупанти обстріляли Слобідський район Харкова, частково зруйновано ліцей

Росіяни обстріляли 12 громад у прикордонні Сумської області

На Лиманському, Сіверському, Курахівському, Времівському, Оріхівському та Придніпровському напрямках ситуація залишається стабільно напруженою - Генштаб ЗСУ

У ХАРКОВІ ЧУТНО ВИБУХИ - МЕР МІСТА

За добу відбулося 90 бойових зіткнень, напруженою залишається ситуація на Куп'янському, Покровському, Краматорському та Харківському напрямках - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 2 ракетних і 33 авіаудари по Україні - Генштаб ЗСУ

Кондратюк позитивно оцінює результати візиту маршалка Сенату Польщі

Зеленський зустрівся з маршалком Сенату Республіки Польща

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА