16:47 25.06.2020

Разумков заявив про створення робочої групи із впровадження реформи децентралізації

2 хв читати
Разумков заявив про створення робочої групи із впровадження реформи децентралізації

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков на засіданні Консультативної ради з питань місцевого самоврядування за участю народних депутатів, мерів міст, керівників регіонів і громад заявив про створення робочої групи із впровадження реформи децентралізації.

"Сподіваюся, що в рамках цієї робочої групи ми зможемо вирішувати багато актуальних, але поточних питань, безпосередньо пов'язаних із реформою децентралізації", - сказав Разумков на засіданні Консультативної ради при Верховній Раді за участю представників місцевого самоврядування в четвер, повідомляє прес-служба парламенту.

Спікер ВР зазначив, що реформа децентралізації залишається однією з ключових на порядку денному і на рівні Верховної Рад, Офісу президента та Кабінету Міністрів, і на рівні областей, міст, районів і громад. За його словами, з 1998 року назви цієї Консультативної поради неодноразово змінювалися, змінювалися підходи, але мета залишалася тією самою - мати постійний ефективний діалог Ради з представниками місцевого самоврядування.

"Декілька років така Консультативна рада не працювала, але зараз настав час її відновити. Це була двостороння ініціатива і, сподіваюся, що так само консолідовано й ефективно ми зможемо працювати в подальшому", - наголосив голова Верховної Ради.

Він також запевнив, що парламент готовий до діалогу і конструктивної роботи з цього питання.

"Не можна в односторонньому порядку підходити до процесу децентралізації, але важливо, щоб наша з вами робота була саме конструктивною. Щоб було менше політики, а подібні зустрічі відбувалися регулярно", - сказав Разумков.

Окремо спікер ВР також виділив питання підготовки до місцевих виборів: "Зараз на профільному комітеті триває підготовка законодавчих ініціатив щодо місцевих виборів, і впевнений, що члени комітету готові до дискусії та співпраці. До цього процесу безпосередньо будуть долучені президент, Офіс президента, Кабмін, але лише разом з вами ми зможемо ефективно підійти до цього процесу і гідно його пройти".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА