День фінансів, 17 березня: як запобігатимуть коронавірусу, і на скільки знизили тарифи на тепло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 17 березня: як запобігатимуть коронавірусу, і на скільки знизили тарифи на тепло

617
У вівторок, 17 березня, Верховна Рада ухвалила законопроєкт про запобігання коронавірусу в Україні. Також, крім цього:
З 18 березня припиняють курсувати пасажирські поїзди. УЗ компенсує пасажирам повну вартість проїзних документів на всі скасовані через введення карантину рейси – без стягування додаткових зборів.
Київ зупиняє роботу метро. Як повідомив Віталій Кличко, сьогодні, 17 березня, з 23 години “Київський метрополітен” (так само, як Дніпро і Харків) припиняє перевезення пасажирів. Попередньо до 3 квітня.
Робота поштових служб. «Нова пошта» закриє відділення, які розташовані в торгових центрах. Посилки з них будуть переадресовуватися на інші відділення. «Укрпошта» до 3 квітня 2020 року не стягуватиме плату за зберігання реєстрованих поштових відправлень, а також частково змінює умови доставки відпралень.
Що відбувається з курсом? Відповідь на це питання в новому відео на YouTube-каналі Finance.ua. Експерт Олексій Козирєв професійно розкладе все по поличках:
До речі, ми створили спеціальне опитування, за допомогою якого ви зможе дати свій прогноз щодо курсу на квітень. Цікава думка кожного.

Яким буде курс долара в квітні?

З хороших новин:
Портал La Repubblica повідомив про те, що в Італії нібито знайшли ліки від коронавірусу. У Неаполі провели науковий експеримент, протокол якого був схвалений на державному рівні. Як зазначається, лікарі заявили про позитивний результат лікування хворих коронавірусом за допомогою препарату проти ревматоїдного артриту “Тоцилізумаб”.
Для ФОП і бізнесу запроваджуються послаблення. З 1 березня до 30 квітня звільнені від сплати ЄСВ всі ФОП і ті, хто веде незалежну професійну діяльність. Тимчасово скасовуються штрафи за несвоєчасну або неповну сплату ЄСВ, а також несвоєчасне подання звітності з ЄСВ, скасовується податок на комерційну нерухомість і землю.
Тарифи на тепло для населення знизили. НКРЕКП знизила середньозважений тариф на тепло для потреб населення. Тарифи, в порівнянні зі схваленими 21 лютого 2020 року, знизилися в середньому на 6,1%, і на 11,7% – в порівнянні з чинними з 17 січня 2020 року.
Медпрацівникам доплачуватимуть. Українським медпрацівникам, які працюватимуть з хворими на коронавірус та окремим категоріям працівників, що забезпечують основні сфери життєдіяльності, обіцяють доплачувати до 200% зарплати.
Банки будуть працювати в звичайному режимі. У Нацбанку стверджують, що на час режиму надзвичайної ситуації банківська система продовжить працювати в звичайному режимі.
Крім того, НБУ рекомендує банкам знизити тарифи на дистанційні та безготівкові послуги для заохочення населення до їх використання. Однак ще 17 березня Альфа-Банк призупинив продаж і видачу готівкової іноземної валюти.
За матеріалами: АТ Банкомзв`язок
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас