RU
 

У Німеччині почастішали атаки на критичну інфраструктуру - ЗМІ

Корреспондент.net,  17 лютого 2019, 16:55
0
214
У Німеччині почастішали атаки на критичну інфраструктуру - ЗМІ
У Німеччині почастішали кібератаки

У другій половині 2018 року стало відомо про 157 хакерських атак на системи критичної інфраструктури. З них 19 стосувалися електричних мереж.

Німецькі спецслужби фіксують істотне зростання кількості і масштабу хакерських атак на життєво важливі інфраструктурні об'єкти країни, повідомило видання Welt am Sonntag з посиланням на неопубліковану статистику Федерального відомства з безпеки в сфері інформаційних технологій (BSI).

"Існує помітне збільшення кількості та масштабу нападів з метою відключення електропостачання та водопостачання", - йдеться в матеріалі.

У другій половині 2018 року BSI стало відомо про 157 хакерських атак на системи критичної інфраструктури. З них 19 стосувалися електричних мереж. За попередні 12 місяців відомство зафіксувало 145 кібератак такого характеру, роком раніше - 34.

При цьому експерти наголошують, що насправді ця кількість ще більша, оскільки провайдери часто не розголошують інформацію про хакерські атаки або спроби злому, побоюючись зіпсувати репутацію.

Нагадаємо, що глава Департаменту кіберполіції України Сергій Демидюк заявив про "постійні" хакерські атаки на сервери Центральної виборчої комісії та комп'ютери членів комісії.


Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: хакерыГерманияинфраструктураэлектростанция
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі