Україна розпочала останній етап відокремлення ГТС від Нафтогазу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна розпочала останній етап відокремлення ГТС від Нафтогазу

Енергетика
314
ТОВ «Оператор ГТС України» подало до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та ринку комунальних послуг (НКРЕКП) заявку на проходження сертифікації як оператор газотранспортної системи.
Про це повідомляє прес-служба компанії.
Компанія очікує на сертифікацію національним Регулятором з подальшим підтвердженням з боку Секретаріату Енергетичного співтовариства до 1 січня 2020 року.
Проходження сертифікації – фінальний етап проекту з відокремлення оператора ГТС України (анбандлінгу). Після проходження сертифікації ТОВ «Оператор ГТС України» отримає повноваження для здійснення транспортування природного газу територією України і зможе працювати як незалежний оператор ГТС. Успішна сертифікація Оператора ГТС також є одним з ключових факторів в процесі тристоронніх переговорів щодо транзиту газу територією України з 1 січня 2020 року.
Документи для отримання сертифікації підготовлено в співпраці з міжнародними консультантами та експертами. Заявка повністю відповідає вимогам українського законодавства та енергетичних директив ЄС та передбачає відділення Оператора за моделлю ISO (Independent System Operator).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас