18:19 25.05.2018

У товаристві "Ромен" заявляють, що їхнього юриста побив працівник прокуратури, розпочато кримінальне провадження

3 хв читати

 Юрист Харківського національно-культурного товариства "Ромен" Андрій Муха був побитий у себе в офісі в Деркачах (Харківська обл.) працівником прокуратури і ще кількома людьми, стверджує голова "Ромена" Вадим Матюшенко.

"Ільгар Джаліл Огли Гасанов (прокурор Дергачівської місцевої прокуратури - ІФ) та ще чотири бійці били його майже дві години", - сказав В.Матюшенко кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна".

За його словами, напад на юриста пов'язаний із тим, що він представляє інтереси "Ромен" і, зокрема, у рамках співпраці з ним подавав низку заяв у справі депутата облради Олексія Литвинова, підозрюваного у бійці зі стріляниною, внаслідок якої загинув представник ромської громади с. Вільшани.

"Ці люди прийшли до нього (до А.Мухи - ІФ) в кабінет без масок і, коли били, говорили: "Не потрібно допомагати циганам або ми тебе вб'ємо", - сказав В.Матюшенко.

У прес-службі прокуратури Харківської області кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" повідомили, що за цим фактом розпочато кримінальне провадження за двома статтями.

"Заява про напад була зафіксована поліцією. На місце події виїжджала оперативно-слідча група і слідчі прокуратури області. Нині розпочато досудове розслідування за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 187 (розбій, оскільки потерпілий стверджує, що нападники забрали гроші - $2 тис.) і ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень). Розглядається питання про відсторонення співробітника місцевої прокуратури на час досудового слідства", - сказали в прес-службі прокуратури Харківської області.

Співрозмовник агентства також наголосив, що нині Дергачівська місцева прокуратура не здійснює процесуального керівництва у справі про загибель представника ромської громади у Вільшанах.

"Це кримінальне провадження не перебуває під процесуальним керівництвом Дергачівської місцевої прокуратури. Майже рік тому підслідність у провадженні було змінено на головне слідче управління МВС України", - сказали в прес-службі прокуратури Харківської області.

Як повідомлялося, 16 травня 2017 року в с. Вільшани Харківської області стався збройний побутовий конфлікт, унаслідок якого постраждали чотири людини, одна з них того самого дня померла в лікарні.

За попередньою інформацією поліції, інцидент стався між групою громадян на ґрунті тривалого побутового непорозуміння. Встановлено, що під час бійки застосовувалася травматична зброя.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене із застосуванням зброї або іншого предмета, заздалегідь заготовлено для нанесення тілесних ушкоджень), п. 7 ч. 2 ст. 115 (вбивство з хуліганських мотивів) КК України.

У ромській громаді (загиблий і постраждалі внаслідок бійки і стрілянини - роми) стверджують, що конфлікт стався на національному ґрунті і був спровокований колишнім головою Вільшанської селищної ради, а нині депутатом Харківської облради від партії "Відродження" Олексієм Литвиновим та його сином, нинішнім головою Вільшанської селищної ради Андрієм Литвиновим.

За результатами проведених у першу добу оперативно-слідчих дій було встановлено і затримано трьох активних учасників інциденту, зокрема Олексія Литвинова. Всім трьом оголошено підозру за ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене із застосуванням зброї або іншого предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський привітав Галлу Томасдоттір із перемогою на виборах президента Ісландії: Сподіваюся на спільну роботу зі зміцнення партнерства та забезпечення миру

У Київській області ліквідовують наслідки негоди

"Укренерго" в понеділок, 3 червня, запровадить ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

Зеленський відвідає Філіппіни

Кількість бойових зіткнень на фронті з опівночі до 17.00 зросла до 48, із них 16 на покровському напрямку

Фонд Клуні "За справедливість" домагається переслідування російських пропагандистів у Європі - Єрмак

На півдні України від початку доби знищено 38 окупантів і 14 одиниць їхньої техніки

Окупанти обстріляли інфраструктуру в Шосткинському районі, жертв немає - обладміністрація

Норвегія знову посилила схему захисту переміщених осіб з України

Із 3 червня у столичній підземці змінять графік руху поїздів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА