14:07 07.09.2020

Російські найманці один раз порушили режим тиші на Донбасі з початку доби

1 хв читати
Російські найманці один раз порушили режим тиші на Донбасі з початку доби

Російські найманці з початку понеділка один раз порушили режим припинення вогню на Донбасі, українські військовослужбовці не постраждали, повідомляє Міністерство оборони України.

"Із початку цієї доби, 7 вересня, станом на 12:30 на лінії бойового зіткнення зафіксовано одне порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ", - повідомив спікер Міноборони Дмитро Гуцуляк у щоденному зведенні про обстановку в районі проведення ООС.

Так, після 9-ї ранку противник здійснив декілька пострілів зі стрілецької зброї і один із РПГ у районі Кам'янки.

"Бойових втрат серед наших героїв-захисників немає", - додали у відомстві.

Як повідомлялося, у неділю, 6 вересня, ситуація на Донбасі загострилася, російські найманці двічі порушували встановлене 22 липня 2020 року перемир'я, один український військовослужбовець загинув, ще один дістав поранення.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив, що Україна виступає за безумовне і неухильне дотримання режиму припинення вогню.

Міністр також зазначив, що Україна у зв'язку з провокаціями вжила низку невідкладних заходів, передбачених домовленостями Тристоронньої контактної групи щодо запровадження з 27 липня пакета додаткових заходів із підтримки режиму припинення вогню "а саме негайно задіяла координаційний механізм реагування на порушення режиму припинення вогню за сприяння Спільного центру контролю і координації, а також поінформувала про інцидент Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА