13:02 25.01.2019

Конкурс на керівника резиденції "Межигір'я" подовжено до кінця лютого - АРМА

2 хв читати

Київ. 25 січня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) вирішило подовжити термін подання документів на конкурс управителя заарештованими активами резиденції "Межигір'я" до 28 лютого 2019 року включно.

"З надією на привернення інтересу бізнесу до участі в конкурсі було ухвалено рішення щодо продовження конкурсного відбору керівника "Межигір'я" до кінця лютого цього року включно", - повідомив голова АРМА Антон Янчук на прес-конференції в прес-центрі агентства "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

За його словами, конкурсний відбір тривав 51 день, і на сьогодні лише два суб'єкти виявили бажання брати участь у конкурсному відборі: ГО НПУ "Межигір'я" і ТОВ "Атлант Девелоп".

Голова АРМА зазначив, що агентство, враховуючи критику з боку журналістів, вживе заходів, щоб зробити конкурс публічним.

"Заяви та інші документи (передбачені положеннями конкурсу - ІФ), вони розумно передбачають, що тендерний комітет оброблятиме конфіденційно інформацію в частині комерційній. Ці форми документів дійсно містять застереження про те, що ця інформація надається тендерному комітету з певною метою. Якщо йдеться про те, що у нас буде публічне обговорення, то юридично це абсолютно можливо. Єдине, ми внесемо застереження до цих заяв, щоб усі учасники конкурсу усвідомлювали, що вся подана ними комерційна інформація стане відома", - додав А.Янчук.

Як повідомлялося, майно резиденції "Межигір'я" заарештував Печерський райсуд 13 липня 2015 року (рішення підтверджене Апеляційним судом Києва 10 серпня того самого року). 1 серпня 2017 року Київський апеляційний господарський суд ухвалив рішення про визнання недійсними договорів, за якими резиденція "Межигір'я" вибула в 2007 році з державної власності.

29 травня 2018 року Печерський районний суд м. Києва передав в управління АРМА державну резиденцію "Межигір'я" у Вишгородському районі Київської області, де раніше мешкав екс-президент (2010-2014 рр.) Віктор Янукович.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Підприємці готові долучитися до розроблення найкращих практик розвитку бізнесу, але Кабмін намагається їх не чути - голова київського "УДАРу"

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

У Києві презентовано оцінку громадської думки щодо діяльності українських органів влади та інститутів

Дві третини українців хочуть від держави поліпшення своєї поінформованості, майже три чверті - за військово-патріотичне виховання в садочках і школах - соцопитування

Дві третини українців підтримують довгострокове збільшення фінансування безпеки та оборони - соцопитування

Результати другого всеукраїнського рейтингу мистецьких закладів вищої освіти

Київська організація Червоного хреста звернулася до правоохоронних органів у зв'язку з порушеннями в Печерській організації після відповідного звернення на інформлінію - голова міськорганізації

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА