18:25 22.05.2018

Міносвіти рекомендує навчальним закладам посилити охорону та пропускний режим через випадки розпилення газоподібних речовин у школах

2 хв читати
Міносвіти рекомендує навчальним закладам посилити охорону та пропускний режим через випадки розпилення газоподібних речовин у школах

У зв'язку з поширенням випадків отруєння школярів газоподібними речовинами та з метою організації заходів безпеки в місцях перебування дітей дошкільного віку, учнів і студентів Міністерство освіти і науки України направило до навчальних закладів низку рекомендацій, що передбачають посилення охорони та пропускного режиму.

Відповідний лист із рекомендаціями Міносвіти направило 22 травня у департаменти, управління освіти та науки обласних, Київської міської державних адміністрацій, керівникам закладів середньої, професійної, вищої освіти.

Зокрема, міністерство рекомендувало обмежити доступ на територію закладів освіти осіб, які не беруть безпосередньої участі в освітньому процесі. Також ідеться про посилення контролю за пропускним режимом, щоб не допустити пронесення до приміщень закладів освіти отруйних, вибухонебезпечних та інших предметів, що загрожують життю та здоров'ю.

"Посилити охорону закладів освіти, особливо в регіонах з підвищеним ризиком екстремістських і терористичних проявів, зокрема за сприяння батьків, громадськості, волонтерів", - ідеться в одній із рекомендацій.

Серед інших рекомендацій - проведення комплексу заходів з організації та забезпечення збереження життя і здоров'я всіх учасників навчально-виховного процесу в закладах освіти; постійне проведення профілактичної, зокрема роз'яснювальної, роботи з вихованцями, учнями, студентами, їхніми батьками та працівниками закладів освіти щодо поведінки в разі виникнення ситуацій, які загрожують безпеці та здоров’ю дітей і працівників. Залучати до такої роз'яснювальної роботи співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій та правоохоронних органів.

Також Міносвіти рекомендує розробити та поширити серед учнів, студентів, педагогічних і науково-педагогічних працівників пам'ятку про правила поводження з виявленими підозрілими предметами.

Крім цього, рекомендується забезпечити оперативне інформування правоохоронних органів у разі виявлення в навчальних закладах і на прилеглих територіях підозрілих осіб або предметів, що можуть становити загрозу здоров'ю і життю.

Як повідомлялося, за останні два тижні в кількох школах України (в Черкасах, Миколаєві та Харкові) сталися випадки масових отруєнь учнів невідомими речовинами. Зокрема, у вівторок, 22 травня, в Харкові в школі №3 унаслідок розпилення невідомого газу 37 дітей звернулися по допомогу до медиків, 15 із них направили до лікарні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

NAUDI став співорганізатором Першого американсько-українського Саміту виробників зброї

ГА ООН схвалила резолюцію про визнання подій у Сребрениці 1995 року геноцидом

Зеленський про бойові дії на харківському напрямку й на Донбасі: намір окупантів зрозумілий, знаємо, як відповідати

Якщо дані з реєстру "Оберіг", які з'явилися в застосунку "Резерв+" неправильні, потрібно звернутися до ТЦК

Глава СБУ: Зараз багато викликів, ворог на місці не стоїть

Окупанти зруйнували пам'ятник Нестору Махну в Гуляйполі

За поточну добу окупанти 53 рази намагалися просунутися вперед, найбільше - на куп'янському та покровському напрямках - Генштаб ЗСУ

Глава СБУ пообіцяв ворогу нові "сюрпризи" завдяки впровадженню найкращих військово-технологічних рішень

Бельгія не планує відправлення своїх військових в Україну, але готується поставити Києву літаки F-16

Новий президент Північної Македонії підтвердила участь у Саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА