07:31 07.09.2018

Порошенко вніс в Раду законопроект "Про адвокатуру та адвокатську діяльність"

2 хв читати
Порошенко вніс в Раду законопроект "Про адвокатуру та адвокатську діяльність"

Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" (№9055). Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті адміністрації президента України в четвер увечері.

Як повідомляє прес-служба глави держави: "проект підготовлений в тісній взаємодії з експертами Ради Європи, представниками професійної юридичної та адвокатської спільноти і був затверджений Радою з питань судової реформи".

Звіт експертів Ради Європи підтверджує відповідність положень законопроекту стандартам Ради Європи.

"Метою законопроекту є приведення основ діяльності адвокатури відповідно до найкращих міжнародних стандартів, сприяння формуванню єдиної юридичної професії і практичної реалізації в Україні принципу верховенства права, забезпечення ефективного захисту адвокатурою прав і свобод громадян" - поінформували в президентській адміністрації.

"Законопроект спрямований на зміцнення професійних прав і гарантій діяльності адвокатів, забезпечення високих етичних стандартів і якості юридичної допомоги, доступ до адвокатської професії без необгрунтованого обмеження і корупційних ризиків, розвиток і функціонування адвокатського самоврядування на принципах саморегулювання і децентралізації в рамках єдиної Національної асоціації адвокатів України" - відзначають в АПУ.

"Це наступний крок з виконання Стратегії реформування судоустрою, судочинства і суміжних правових інститутів. Ухвалення цього законопроекту зміцнить адвокатуру, дасть можливість адвокатам ефективно використовувати свої права, гарантії діяльності та виконувати обов'язки на засадах дійсної, а не формальної рівності в судовому процесі. В той же час, значна увага приділяється дотриманню стандартів етики і якості в адвокатській діяльності і зміцненню адвокатського самоврядування. Загальна мета - більш ефективний захист прав і свобод громадян, і є головним завданням адвокатури"- прокоментував заступник голови адміністрації президента України і координатор Ради з питань судової реформи Олексій Філатов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

Прем'єр-міністр Норвегії підтвердив участь країни в Саміті миру

Рада має намір розвантажити Київський міський окружний адміністративний суд від накопичених судових справ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА