07:36 18.08.2018

У Донецькій області здалася найманка НВФ

2 хв читати
У Донецькій області здалася найманка НВФ

У рамках програми "На тебе чекають вдома", правоохоронцям здалася найманка, яка служила в лавах незаконних збройних формувань помічником кухаря, повідомили в Нацполіції в Донецькій області.

"30-річна мешканка Українська півроку прослужила в лавах бойовиків. Побачивши життя терористичної "республіки" зсередини, жінка покинула військову частину і днями скористалася передбаченим законом шансом звільнитися від відповідальності", - йдеться в повідомленні на сайті відомства в п'ятницю.

В інформації уточнюється, що безробітна жінка повірила чуткам про гарну оплату на службі у бойовиків і в листопаді 2014 вирушила до окупованого Донецька. Вона подала документи, і вже через кілька хвилин після цього їй видали форму військового зразка і призначили помічником кухаря.

До травня 2015 жінка-військовослужбовець готувала їжу для бойовиків. Замість обіцяної зарплати за роботу на харчоблоці найманка лише кілька разів отримувала продукти харчування. "Саме це, а також відсутність дисципліни у військовій частині, погане ставлення командирів до своїх підлеглих спонукали її залишити місце дислокації", - сказано в повідомленні.

Повернувшись додому в Українськ, жінка вела прихований спосіб життя і нікому не розповідала про своє минуле. Побачивши в новинах інформацію про закон, який гарантує учасникам НВФ, які не скоювали тяжких злочинів, шанс звільнитися від покарання, жінка добровільно звернулася до правоохоронців.

У поліції нагадали, що відповідно до ч.6 ст.260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) КК України, звільняється від кримінальної відповідальності за цією статтею особа, яка перебувала в складі збройних формувань, якщо вона добровільно вийшла з такого формування і повідомила про його існування органи державної влади чи органи місцевого самоврядування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" в неділю, 2 червня, введе ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

Зеленський провів першу в дипломатичній історії України зустріч із президентом держави Тимор-Лешті

Зеленський обговорив із членами Палати представників США посилення української ППО додатковими системами та ракетами

Олена Зеленська разом з естонською делегацією відвідали прийомну родину, для якої побудували дім

Війська РФ за день здійснили п'ять артобстрілів і три удари БПЛА по Нікопольському району, пошкоджено підприємство і ЛЕП

У Харкові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожого ракетного удару в ніч на 31 травня - Терехов

Сили оборони тримають під контролем 70% Вовчанська, у місті тривають бої - ОСУВ "Хортиця"

Окупанти нарощують темпи атак на сіверському та курахівському напрямках - Генштаб ЗСУ

Унаслідок ДТП на харківській окружній дві людини загинули, одну госпіталізовано у важкому стані - поліція

Кількість жертв ворожого ракетного удару по Харкову, завданого 31 травня, зросла до дев’яти - прокуратура

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА