RU
 

Група сенаторів-республіканців виступить проти перемоги Байдена

Українська служба DW,  3 січня 2021, 11:10
0
845
Група сенаторів-республіканців виступить проти перемоги Байдена
Фото: Xinhua
Група сенаторів-республіканців 6 січня виступить проти затвердження результатів голосування Колегії виборників

Група з 11 сенаторів-республіканців вимагає від Конгресу негайно створити комісію з розслідування закидів щодо фальсифікацій на виборах президента США в кількох штатах.

Група з 11-ти сенаторів-республіканців оголосила, що виступить проти затвердження результатів голосування Колегії виборників у Конгресі США 6 січня. Про це йдеться у відповідній заяві, яка в суботу, 2 січня, була опублікована на сайті одного з підпписантів - сенатора Теда Круза. З 11-ти підписантів заяви четверо були обрані на виборах у листопаді і 3 січня лише мають скласти присягу.

Сенатори вимагають негайно створити комісію у Конгресі, яка б протягом десяти днів розслідувала звинувачення у фальсифікаціях на президентських виборах у кількох спірних штатах. До проведення такого розслідування підписанти заяви не підтримають затвердження результатів голосування виборників у цих штатах.

Ця заява вже викликала критику всередині самої Республіканської партії, зокрема, з боку сенатора Мітта Ромні. Він вважає, що такі дії "загрожують нашій демократичній республіці", цитує інформагентство dpa.

Утім, такий крок цієї групи республіканців навряд чи вплине на затвердження результатів виборів у Конгресі, який є радше формальністю. Це підписанти також визнають у заяві.

Нагадаємо, чинний президент США Дональд Трамп продовжує заперечувати свою поразку і наполягає на "масових фальсифікаціях", при цьому не надаючи доказів своїх закидів. Команда Трампа безуспішно намагалася оскаржити поразку у судах, відхилив її позови також і Верховний суд.

Дональд Трамп закликав своїх прихильників узяти участь в акції протесту у Вашингтоні 6 січня. Цією акцією протесту Трамп сподівається чинити тиск на Конгрес, який 6 січня на спільному засіданні обох палат має затвердити результати голосування Колегії виборників та перемогу демократа Джо Байдена на виборах президента США.

Джерело: Українська служба DW

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

ТЕГИ: СШАпрезидентДональд ТрампДжо Байден
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі