RU
 

Російські силовики знову провели в Криму обшуки у кримських татар

Українська служба DW,  30 квітня 2019, 15:20
0
66
Російські силовики знову провели в Криму обшуки у кримських татар
Фото: Лютфіе Судієвої
Російські силовики у Криму ізолюють помешкання кримського татарина під час обшуку від людей, які приходять його підтримати

У Криму російські силовики провели обшуки у кримськоататських активістів. В їхніх будинках шукали наркотики.

У Криму у вівторок, 30 квітня, зранку російські силовики провели обшуки у будинках кримськотатарських активістів.

За повідомленням заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла у Facebook, обшук проходив у помешканні Ролана Османова в селі Урожайне Сімферополького району. Окрім самого Ролана Османова, у будинку знаходились його літня матір, дружина та двоє малих дітей.

У квітні 2018 року Ролан Османов виходив з одиночним пікетом на захист бахчисарайського Ханського палацу. Пізніше громадська організація "Кримська солідарність" проінформувала, що силовики завершили обшук, попередньо повідомивши про пошук наркотиків. Свобода пересування Османова після обшуку не обмежена.

Джелял також повідомив, що у той самий день обшуки провели в іншого кримськотатарського активіста Ділявера Бекірова у селі Живописне Сімферопольського району, а також у будинку його сина Руслана Бекірова в Сімферополі.

У помешканні Руслана Бекірова, за твердженнями його рідних, силовики начебто виявили сепаратистську літературу та пляшку з порошком. "Після обшуку його відвезли здати аналізи, мабуть, на наркотики. Після чого його доставили в Київське районне відділення (поліції. - Ред.) Сімферополя і дали зателефонувати рідним. За Їхніми словами, у нього візьмуть пояснення і відпустять", - повідомив заступник голови Меджлісу.

Джерело: Українська служба DW


Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі