Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: російське телебачення показало полоненого українця Асєєва


Станіслав Асєєв (Васін) на телеканалі «Россия-24» (так зване «зізнання»)
Станіслав Асєєв (Васін) на телеканалі «Россия-24» (так зване «зізнання»)

Припинення сполучення з Росією

Міністерство інфраструктури вже підготувало пропозиції щодо припинення сполучення з Росією. Міністр Володимир Омелян тримає ці пропозиції в секреті, лише зазначає, що йдеться про пасажирські залізничні перевезення, і це не стосуватиметься транзитних і вантажних поїздів. Аби ініціатива стала реальністю, її має затвердити Кабінет міністрів та Рада національної безпеки та оборони. Це має відбутися якомога швидше, переконаний Володимир Омелян, з огляду на поведінку Росії в Азовському морі. «Росія повернеться до своїх логічних витоків, із чого починала – болота та ведмедів» – так емоційно прокоментував Володимир Омелян намір припинити пасажирські перевезення до цієї країни.

Асєєв на «Россия-24»

Програма, у якій російське телебачення показало полоненого Станіслава Асєєва (Васіна), триває понад десять хвилин. Ведучий, російський журналіст Олександр Сладков, говорить, що гостя на «інтерв’ю» привезли у кайданках. Розмова, як він заявляє, відбувається у бібліотеці імені Крупської у Донецьку. На одне з перших запитань російського журналіста Асєєв відповідає, що співпрацював із українською розвідкою. Медіаексперти переконують: слова людини, яка перебуває в ув’язненні бойовиків на окупованій території, не можна сприймати як інтерв’ю та свідчення, адже його до цього змусили.

Діти за ґратами

Тим часом в українських колоніях покарання відбувають іще чимало підлітків. Чого найбільше їм не вистачає? Чи готують неповнолітніх у місцях несвободи до самостійного життя на волі? Звідки виростає підліткова злочинність і як можна цьому протидіяти? Про це розмова із волонтером Василем Возняком, який об’їхав усі колонії України і зняв фільм про підлітків за ґратами і людей, які допомагають їм.

Кадр з документального фільму Василя Возняка «Небо над головами»
Кадр з документального фільму Василя Возняка «Небо над головами»

Стисло далі

Національна поліція спільно зі Службою безпеки України затримала ще двох осіб, яких підозрюють в організації та співучасті у скоєнні замаху на вбивство громадської активістки Катерини Гандзюк

Українському активісту Володимирові Балуху, який 152 дні голодує в анексованому Криму, обмежили можливість ознайомлення зі змістом кримінальної справи, за якою раніше йому винесли вирок

Для підтримки курсу гривні Національний банк України продав цього тижня на міжбанківському валютному ринку 215 мільйонів доларів

А волонтери та ветерани бойових дій на сході України звернулись до української влади із закликом визнати дату 29 серпня Днем пам’яті загиблих оборонців України

Масовий мор риби в Усті

Тисячі мертвих рибин заповнили русло річки в центрі Рівного. Риба перекрила шлях і без того повільній течії. Упродовж двох днів працівники рибоохоронної служби намагалися виловити загиблу рибу, яку відправляють на утилізацію в Костопіль. Це щонайменше третій випадок мору риби у Рівному упродовж цього літа і щонайменше п’ятий – і наймасовіший – із початку року. Причина такої ситуації – порушення правил містобудування, розповів кореспондентові Радіо Свобода архітектор Валентин Дем’янов. Адже перш ніж будувати мікрорайон, необхідно провести всі необхідні комунікації, в першу чергу водно-стокові мережі. У Рівному це правило не діє. Як врятувати річку та екосистему, розповідає кореспондентка Радіо Свобода.

Справа Манафорта. Поки без вердикту

Колегія присяжних у справі Пола Манафорта, колишнього голови передвиборчого штабу Дональда Трампа і екс-радника колишнього президента України Віктора Януковича, поки що не змогла винести вердикт. Обговорення тривало понад сім годин. Вердикту поки немає, але у багатьох людей в США і в Україні є розуміння, що першопричиною суду над Полом Манафорта стала саме політична корупція в Україні. Які наслідки матиме ця справа для українських політиків обговорювали у програмі «Ваша Свобода».

«Нас 42 мільйони»

І трохи статистики Вам на вихідні. За півроку населення України скоротилося на 122,5 тисячі осіб, повідомляє Державна служба статистики України. Залишається суттєвим перевищення кількості померлих над кількістю народжених: на 100 померлих – 55 народжених. Станом на 1 липня 2018 року чисельність населення в Україні становила майже 42,3 мільйона осіб. Але щоб точно всіх порахувати, на 2020 рік уряд запланував черговий перепис населення.

Хай Вам ніколи не буде самотньо і близьких людей буде більше!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG