10:18 05.12.2018

Після обшуків у приміщеннях УПЦ (МП) та у священиків виявили ознаки організованої мережі з розповсюдження матеріалів, що розпалюють релігійну ворожнечу

2 хв читати
Після обшуків у приміщеннях УПЦ (МП) та у священиків виявили ознаки організованої мережі з розповсюдження матеріалів, що розпалюють релігійну ворожнечу

Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом органів прокуратури спільно з Національною поліцією виявили ознаки функціонування організованої мережі поширення матеріалів, що розпалюють релігійну ворожнечу, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-центрі СБ України.

"Останніми днями правоохоронці здійснили низку обшуків в окремих адміністративних приміщеннях Української православної церкви та приватних будинках, що належать представникам цієї конфесії. За результатами обшуків вилучено чимало друкованої продукції, зміст якої має ознаки розпалювання релігійної та міжконфесійної ворожнечі", - повідомили в прес-центрі СБУ в середу вранці.

У спецслужбі зазначили, що серед іншого протягом двох діб вилучено 75 примірників брошури "Українська православна церква: Відносини з державою. Ставлення до АТО і церковного розколу. Питання і відповіді", яка вже потрапляла до поля зору СБ України, і на яку вже є відповідний висновок експерта.

У прес-центрі СБУ звернули увагу, що згідно з висновком експертизи Українського науково-дослідного інституту технічної та судової експертиз це видання "містить пропаганду релігійної нетерпимості... ображає почуття громадян... з огляду на їхні релігійні переконання, розпалює релігійну міжконфесійну ворожнечу та ненависть".

"Іншим вилученим матеріалами кваліфіковані експерти також нададуть оцінку", - додали в спецслужбі.

Водночас голова юридичного відділу УПЦ (МП) протоієрей Олександр Бахов на своїй сторінці у соцмережі Facebook повідомив, що в середу на 10:00 на допит до Управління СБУ в Рівненській області викликано 20 священиків цієї конфесії.

"Слідчий викликає отців на 10:00, але напевно це має бути якийсь "колективний" допит, тому що іншого пояснення я не можу придумати, ну а як ще одночасно допитати 20 осіб? Але не фантазуйте, що їх там очікують 20 слідчих... за моєю інформацією, допит має відбутися в рамках розслідування кримінального провадження за статтями 111 (Державна зрада) і 161 (Релігійна ворожнеча) КК України", - написав А.Бах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА