21:14 12.08.2020

На Донбасі звернулися до Зеленського з вимогою скасувати рішення ЦВК про неможливість проведення виборів у 18 громадах Донецької та Луганської областей

2 хв читати
На Донбасі звернулися до Зеленського з вимогою скасувати рішення ЦВК про неможливість проведення виборів у 18 громадах Донецької та Луганської областей

На Донбасі оголосили про створення громадського неполітичного руху "Поверніть голос Донецькій та Луганській областям", вимогою якого є скасування рішення Центральної виборчої комісії (ЦВК) про неможливість проведення місцевих виборів у низці районів на сході України. Про це заявив один із лідерів руху, секретар міської ради Маріуполя Степан Махсма.

"Сьогодні через непродумане рішення ЦВК 500 тис. виборців Донецької та Луганської областей позбавлені права голосу, з них - 100 тис. ваших виборців. Із п'ятниці, 7 серпня, мешканці намагаються домогтися повернення своїх конституційних прав. Але їх не чують. Саме тому активні громадяни об'єднуються в громадський неполітичний рух "Поверніть голос Донецькій та Луганській областям"! Ціль руху - повернути право голосу громадам Донецької та Луганської області. І до руху вже приєдналися громадські працівники та виборці з Сартанської ОТГ, Авдіївки, Мар'їнки, Волноваського району", - заявив Махсма у зверненні до президента України Володимира Зеленського, оприлюдненому в соцмережі Facebook.

Він уточнив, що у громадах готують дані для військово-цивільної адміністрації про селища, умови в яких є безпечними для проведення виборів.

"Ми живемо на підконтрольних українській влади територіях. Ми - представники різних громад і територій. І до нас продовжують приєднуватися всі, кому важливо зберегти своє право голосу. Дайте нам можливість обрати проукраїнські сили на місцевих виборах", - наголосив Махсма.

Як повідомлялося, 8 серпня своєю ухвалою №160 "Про перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року" ЦВК призначила 1 439 таких виборів, тобто на всій підконтрольній території України.

Того самого дня ЦВК, на підставі висновків Донецької та Луганської ОДА-ОВЦА, які надійшли 7 серпня, на своєму засіданні дійшла висновку про неможливість проведення виборів депутатів окремих сільських, селищних, міських рад Донецької та Луганської областей та відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року.

"ЦВК взяла до відома зроблені висновки і на їх підставі встановила неможливість проведення відповідно до положень Виборчого кодексу України перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад Донецької та Луганської областей і відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 р. До переліку таких громад входять 10 сільських, селищних, міських територіальних громад Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районів Донецької області та 8 - Сєвєродонецького та Щастинського районів Луганської області", - йдеться в повідомленні.

Комісія також взяла до відома висновок Луганської ОВЦА про те, що на території Новоайдарської селищної громади Щастинського району Луганської області на частині виборчих дільниць, зокрема, № 440265, 440266, 440271, 440272, 440277, неможливо здійснювати організацію підготовки та проведення місцевих виборів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти повторно атакували залізничну інфраструктуру Харківщини, пошкоджені колії та вагон електропоїзда

СБУ затримала інформатора, який передавав ворогу дані про ЗСУ на Донеччині

Мер Києва показав новий пішохідний міст в Оболонському районі

Погоджено примусову евакуацію 123 дітей з окремих населених пунктів Харківщини

ISW: Кремль готує зміну військового керівництва бойовими операціями в Україні

В Україну прибула пані маршалок Сенату Польщі

Військовозобов'язаний помер в одному з ТЦК Закарпаття, призначено службову перевірку

За добу на Харківщині 9 загиблих і 43 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів - ОВА

За добу росіяни 16 разів обстріляли населені пункти Донеччини, у Торецьку поранені двоє людей - ОВА

Почесною відзнакою "За мужність і відвагу" Зеленський нагородив 1-й окремий батальйон морської піхоти ВМС ЗС України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА