18:45 19.02.2019

Порошенко вніс до ВР законопроект про допуск іноземних військ для шести навчань у 2019 році

2 хв читати
Порошенко вніс до ВР законопроект про допуск іноземних військ для шести навчань у 2019 році

У Верховній Раді у вівторок зареєстровано проект закону №10067 про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України в 2019 році для участі в багатонаціональних навчаннях.

Ініціатором законопроекту виступив президент України Петро Порошенко.

Документ передбачає надання згоди на рішення глави держави про допуск до України іноземних підрозділів для участі в шести навчаннях, два з яких є українсько-американськими, одне - українсько-британським, одне - українсько-румунським і ще два - багатонаціональними.

Багатонаціональні навчання з підготовки підрозділів збройних сил відбудуться в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки (МЦМБ) в Яворівському районі Львівської області та в інших частинах і полігонах протягом року, в них візьмуть участь до 10 тис. українських військовослужбовців, до 1,5 тис. - американських і 1,5 тис. - з інших країн-членів НАТО і країн-учасниць програми "Партнерство заради миру".

Українсько-американські навчання "Репід-трайдент-2019" пройдуть у МЦМБ протягом 25 діб із червня до жовтня, у них візьмуть участь до 2,2 тис. українських військовослужбовців, до 1 тис. - американських, до 1 тис. - з інших країн-членів НАТО і країн-учасниць програми "Партнерство заради миру".

Українсько-американські навчання "Сі бриз-2019" пройдуть протягом 20 діб із червня до вересня в акваторії Чорного моря, військових аеродромах і полігонах ЗСУ, військово-морській базі "Південь", низці посадкових майданчиків, міжнародних аеропортах Одеси і Миколаєва, портах Одеси, Очакова та "Южному". У них візьмуть участь до 1 тис. 750 українських військовослужбовців, до 1 тис. - американських, до 1 тис. - з інших країн-членів НАТО і країн-учасниць програми "Партнерство заради миру".

Українсько-румунські навчання "Ріверайна-2019" пройдуть протягом 10 діб із квітня до листопада в акваторії Чорного моря, р. Дунай та її гирлі, в них візьмуть участь до 200 українських і до 200 румунських військовослужбовців.

Багатонаціональні навчання "Кленова арка-2019" пройдуть протягом 14 діб із липня до грудня на полігонах ЗСУ в Житомирській області, в них візьмуть участь до 100 українських військовослужбовців і до 350 військовослужбовців від країн-членів НАТО і країн-учасниць програми "Партнерство заради миру".

Українсько-британські навчання "Воріер Вотчер-2019" пройдуть протягом 16 діб із серпня до жовтня на військових аеродромах і полігонах ЗСУ в Миколаївській області, в них візьмуть участь до 80 українських і до 300 британських військовослужбовців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

Дозвіл Україні бити по території РФ може бути розширений і це залежатиме від ситуації на полі бою – Білий дім

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА