ФРС рятує економіку США від "перегріву" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС рятує економіку США від "перегріву"

Світ
1665
Комітет з відкритих ринків ФРС США 19 грудня ухвалив рішення знову підняти процентну ставку на 0,25 процентних пункти.
Про це йдеться в офіційному прес-релізі Федрезерву.
Четвертий в цьому році і дев’ятий за останні 3 роки крок щодо посилення грошової політики підвищив вартість доларових позик до максимуму з 2008 року.
З 20 грудня ставка за федеральними фондами буде встановлена ​​в діапазоні 2,25-2,5% річних.
“Економічні показники США в 2018 році стали найвищими за період після економічної кризи 2008 року”, – заявив голова Федеральної резервної системи США Джером Пауелл.
“Подальше поступове підвищення процентної ставки буде необхідне в зв’язку з впевненим розширенням економічної активності та інфляцією близько 2-процентної мети на середньостроковому горизонті”, – зазначає ФРС.
Пауелл дав зрозуміти, що буде більш обережним в питанні підвищення процентних ставок в наступному році, розчарувавши інвесторів, які були налаштовані на ще більш “голубиний” тон, передає Bloomberg.
“Є істотна невизначеність щодо як траєкторії, так і фінального рівня будь-яких подальших підвищень ставки”, – сказав він.
Більшість в ФРС – 11 з 17 голосів – висловилися за те, щоб підвищити ставку не більше двох разів в 2019-му році, при цьому четверо вважають виправданим лише одне підвищення, а двоє – жодного.
За три підвищення, які були базовим сценарієм на вересневому засіданні, залишилася меншість з 6 голосів.
У 2020 році, згідно з прогнозом ФРС, можливе ще одне або два підвищення, на яких цикл посилення грошової політики в США буде завершений.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас