День фінансів, 10 квітня: допомога на утримання дітей для ФОП, і штрафи за завищені ціни на маски — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 10 квітня: допомога на утримання дітей для ФОП, і штрафи за завищені ціни на маски

751
П’ятницю, 10 квітня, все ж завершуємо з очікуваннями і надіями:
За що жити на карантині? Відповідь Арсена Авакова. Як заявив глава МВС, посилаючись на соціологічні дослідження, 73% опитаних українців мають запасів заощаджень максимум на місяць. За його словами, зараз може допомогти держава. Наприклад, людина отримуватиме допомогу по безробіттю. Мінімальна, з урахуванням страхового стажу та інших факторів складе близько 1800 грн/міс. Максимум – 8408 грн/міс. Пенсіонерам обіцяють виплатити +1000 грн (у кого сума нарахувань на місяць менше 5000 грн), і +500 грн тим, хто старше 80 років.
До речі, про обіцяну 1000. У Мінсоцполітики уточнили, що одноразова допомога в розмірі 1 тис. гривень пенсіонерам надійде відразу після того, як уряд прийме зміни до державного бюджету. У міністерстві сподіваються, що це відбудеться наступного тижня.
А ось для підприємців, які змушені припинити роботу через епідемію COVID-19, Кабмін розробляє механізм виплати держдопомоги на утримання дітей. Сума виплати може становити від 1 779 грн до 2 218 грн в залежності від віку дитини. Планується, що виплати будуть здійснюватися під час дії карантину, а також протягом 30 днів після його завершення.
Ще одна хороша новина для пенсіонерів. Оплатити комуналку по телефону тепер можна через ПриватБанк. Банк запропонував своїм клієнтам старшого покоління оплачувати комунальні послуги за телефоном служби підтримки банку 3700. Як повідомили в банку, до введення карантинних заходів в Україні, щомісяця в касах відділень банку комунальні платежі оплачували понад 1,5 млн осіб, серед яких більшість пенсіонерів.
Не дуже хороша новина для тих, хто намагається завищувати ціни на маски. В Україні планують ввести штрафи за перепродаж засобів цивільного захисту за ціною, яка в два і більше разів перевищує рівень державної регульованої ціни. Розмір штрафу становитиме від однієї до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на термін до 3 років або позбавлення волі на той самий термін з конфіскацією майна.
Попри всі негаразди. У Нацбанку зафіксували збільшення припливу вкладів українців у банківський сектор. Регулятор зазначає, що Україна увійшла в нову економічну кризу набагато більш підготовленою, ніж в попередні рази. Водночас, за даними НБУ, банки підвищили кредитні ставки для населення в березні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас