20:14 19.02.2020

"Євросолідарність" вимагає від влади припинити здачу РФ інформаційної сфери

2 хв читати
"Євросолідарність" вимагає від влади припинити здачу РФ інформаційної сфери

Незважаючи на обіцянки нинішньої влади, проблеми з інформаційною присутністю України на окупованих територіях суттєво поглибилися, йдеться в заяві прес-служби партії "Європейська солідарність".

"Європейська солідарність" і наші депутати протягом останніх років системно працювали над підтримкою українського контенту в телерадіоефірі, сферою інформаційної безпеки. Зараз бачимо істотне згортання здобутків попередніх років. Викликає занепокоєння ситуація, що склалася з кодуванням українських телевізійних каналів, які здійснюють супутникове мовлення. Близько 10 млн українців залишилися без українських телеканалів", - сказано в заяві.

У партії назвали ситуацію, що склалася, інформаційною диверсією влади і зазначили, що чверть українців живуть у російському інформаційному просторі. Так, значною мірою це стосується прикордонних територій та окупованих Криму і Донбасу.

"Це становить серйозну проблему для національної безпеки, забезпечує політичні впливи держави-агресора. Також ми категорично проти позбавлення державної підтримки тих каналів, які забезпечують українську присутність на окупованих територіях, зокрема в Криму. Йдеться про канал ATR, який не може нормально функціонувати через блокування фінансування", - зазначили в партії.

"Євросолідарність" підкреслює, що замість української інформаційної присутності в світі, влада намагається "перетворити іномовлення на ручний державний російськомовний канал".

"Все це вимагає негайної реакції РНБО України, міністерства культури і інших профільних органів, які самоусунулися від проблем інформаційної безпеки країни. ... Ми звертаємося до РНБО з вимогою створити робочу групу і розробити покроковий план вирішення проблем в інформаційній сфері", - йдеться в заяві.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА