21:48 21.03.2020

У Донецькій області введено режим надзвичайної ситуації

2 хв читати
У Донецькій області введено режим надзвичайної ситуації

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Донецької обласної державної адміністрації в суботу ухвалила рішення про введення в регіоні режиму надзвичайної ситуації, з огляду на загрозу поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2.

Як повідомляє прес-служба Донецької ОДА, з урахуванням цього рекомендується районним адміністраціям, військово-цивільних адміністраціям, виконавчим органам міських рад, рад об'єднаних територіальних громад призначити керівника робіт з ліквідації наслідків НС; забезпечити транспортне перевезення працівників стратегічно важливих підприємств (організацій) і загалом забезпечити їх стійке функціонування, з дотриманням вимог, передбачених у рамках загальнодержавного карантину.

З 23 березня в області буде тимчасово заборонено роботу ринків і подібних поліфункціональних суб'єктів торгівлі з реалізації продовольчих і непродовольчих товарів за винятком випадків, коли вони є основними або єдиними постачальниками певного переліку продуктів харчування і товарів першої необхідності (при окремому рішенні місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування).

"Окремо наголошую: режим надзвичайної ситуації не є надзвичайним станом. Надзвичайний стан має право вводити тільки глава держави за погодженням з Верховною Радою. Введений нами режим надзвичайної ситуації потрібен для того, щоб мати правові підстави швидко і ефективно реагувати на можливий розвиток ситуації із захворюваністю на COVID -19", - зазначає глава Донецької ОДА Павло Кириленко.

Він закликав жителів Донецької області не панікувати. "Ситуація поки стабільна і контрольована: є один підтверджений лабораторно випадок захворювання COVID-19. Але повинні бути готові до будь-якого розвитку ситуації", - зазначив Кириленко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ракетного удару по Криворізькому району постраждав чоловік - голова ОВА

На півдні ворог накопичив невелику кількість сил, але це все одно не той ресурс, який здатен прорвати лінію оборони - Плетенчук

Кабмін України продовжив на 6 місяців роботу паспортного сервісу ДП "Документ" для українців за кордоном

У Дніпропетровській області збито ворожий БпЛА - голова ОВА

На лінії фронту відбулося 42 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

Стефанчук доручив підготувати звернення до Кабміну щодо дотримання його представниками дрес-коду у ВР

ВР закріпила статус англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні

Протягом останніх трьох діб сектор Авдіївка-Покровськ залишався основним напрямком російських сил - британська розвідка

СБУ повідомила про підозру в державній зраді дружині ексдепутата Маркова - співвласниці російської ІТ-компанії

Останнім часом окупанти лізуть колонами на Часів Яр, застосовуючи велику кількість бронетехніки - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА