16:56 30.07.2018

Денісова просить урядового комісара МЗС ФРН Кофлер про сприяння в організації зустрічі з Сенцовим

2 хв читати
Денісова просить урядового комісара МЗС ФРН Кофлер про сприяння в організації зустрічі з Сенцовим

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова вдячна федеральному урядовому комісару з політики в сфері прав людини та гуманітарної допомоги Міністерства закордонних справ ФРН Бербель Кофлер за підтримку українського режисера Олега Сенцова і просить її про сприяння в організації зустрічі з ним.

"Я дуже вдячна федеральному урядовому комісару з політики у сфері прав людини та гуманітарної допомоги Міністерства закордонних справ ФРН пані Кофлер за підтримку захисту права на життя українського режисера Олега Сенцова. І прошу її сприяння в організації моєї особистої зустрічі із Олегом Сенцовим", - написала український омбудсмен на сторінці в Facebook у понеділок.

Вона оприлюднила фотокопію свого листа на ім'я Б.Кофлер.

"...інформація з різних джерел щодо стану здоров'я Олега Сенцова, який наразі голодує майже 80 днів, є досить суперечливою. Вона (інформація) потребує незалежної перевірки шляхом моєї особистої зустрічі з Олегом. У зв'язку з цим прошу Вашого можливого сприяння в цьому питанні", - йдеться в листі.

Л.Денісова також висловила надію на подальшу плідну співпрацю з Б.Кофлер у сфері захисту прав людини.

Раніше в заяві уповноваженого уряду з питань політики в сфері прав людини та гуманітарної допомоги МЗС ФРН Б.Кофлер зазначалося, що Німеччина закликала Росію невідкладно надати медичну допомогу О.Сенцову.

"Той факт, що Європейський суд з прав людини закликав Росію негайно надати Олегу Сенцову необхідну медичну допомогу, свідчить про значну заклопотаність його здоров'ям. Вона посилилася ще більше із початку його голодування в травні", - йдеться у відповідній заяві на сайті МЗС Німеччини.

Б.Кофлер висловила сподівання, що російська влада ухвалить рішення та в терміновому порядку забезпечить повний доступ О.Сенцова до медичної допомоги. Вона також сподівається на дострокове звільнення О.Сенцова й Олександра Кольченка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА