RU
 

Скрипаля від отруєння врятував дощ - ЗМІ

Корреспондент.net,  15 квітня 2018, 14:11
0
2184
Скрипаля від отруєння врятував дощ - ЗМІ
Сергій Скрипаль з дочкою

Колишній радянський вчений заявив, що "потрібно бути ідіотом", який нічого не знає про хімічну зброю, щоб використовувати "Новачок" при таких погодних умовах.

Колишньому подвійному агенту Сергію Скрипалю і його дочці Юлії вдалося вижити після отруєння нервово-паралітичною речовиною "Новачок" завдяки дощу, який майже змив отрута з дверної ручки їхнього будинку, повідомляє видання The Sun з посиланням на слова радянського вченого Віла Мирзаянова, який розповів світові про "Новачка" і програму СРСР по розробці хімічної зброї.
 
"Речовина використовувалася, коли було досить туманно і волого - в повітрі знаходилися краплі води. Його можна використовувати тільки в суху погоду", - зазначив Мірзаянов.
 
Він додав, що "потрібно бути ідіотом", який нічого не знає про хімічну зброю, щоб використовувати "Новачок" при таких погодних умовах.
 
"Якщо ви кинете його в воду, то через кілька годин ніяких слідів речовини не залишиться. Він розчиняється у воді", - сказав Мірзаянов виданню.
 
Нагадаємо, Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новачок" у березні 2018 року. Юлія Скрипаль вже покинула лікарню і перебуває під охороною поліції в секретному місці. Її батько все ще в госпіталі, але його стан покращився.
 
Росія заперечує будь-яку свою причетність до гучного замаху.
Отруєння Скрипаля
Bellingcat опублікувала розслідування про шефа отруювачів у Солсбері
Росію підозрюють у причетності до ще двох смертей у Британії - ЗМІ
Bellingcat: Заради "Боширова" і "Петрова" ФСБ "зламала" систему видачі віз
Боширов та Петров стежили за Скрипалем у Чехії в 2014 році
Мішкін-"Петров" теж герой Росії і часто їздив в Україну - розслідування
СПЕЦТЕМА: Отруєння Скрипаля
ТЕГИ: отравлениеВеликобританияхимическое оружие
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі