12:42 26.09.2018

До ВР можуть пройти вісім партій - соцопитування КМІС

2 хв читати
До ВР можуть пройти вісім партій - соцопитування КМІС

Вісім політичних партій можуть пройти до нового складу Верховної Ради, подолавши 5-відсотковий бар'єр на парламентських виборах, свідчать дані опитування "Рейтинг підтримки партій і політичних лідерів: вересень 2018 року", проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) у вересні поточного року.

Якби вибори до Верховної Ради України відбувалися наприкінці вересня, то з тих громадян України віком від 18 років, які вже визначилися з вибором і мають намір брати участь у голосуванні, 19,6% проголосували б за партію "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", 11,2% - за партію "Блок Петра Порошенка", 10,1% - за партію "Опозиційний блок", 9,3% - за партію "За життя" Вадима РабІновича, 9,3% - за партію "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, 8,2% - за партію "Слуга народу" Володимира Зеленського, 8,1% - за Радикальну партію Олега Ляшка, 7,9% - за партію "Блок Святослава Вакарчука".

Згідно з результатами соцопитування, також шанси подолати 5-відсотковий прохідний бар'єр мають партії "Об'єднання "Самопоміч" та Всеукраїнське об'єднання "Свобода", за які проголосували б 4,1% і 3,5% респондентів відповідно. За інші партії разом узяті мають намір проголосувати ще 8,6% опитаних, що визначилися з вибором.

Крім того, із загальної кількості респондентів 6% заявили, що викреслили б усі партії або зіпсували б бюлетень, 14,4% не мають наміру брати участь у голосуванні, 31,7% не визначилися, за кого голосувати, і ще 1% відмовилися відповідати на запитання.

Опитування здійснювалося 8-23 вересня методом особистого інтерв'ю серед 2 тис. 26 респондентів, що проживають у 110 населених пунктах усіх регіонів України, окрім АР Крим і непідконтрольних районах Луганської та Донецької областей, за 4-х ступеневою стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% - для показників близьких до 25%, 2,0% - для показників близьких до 10%, 1,4% - для показників близьких до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА