ua en ru

Президент Південної Кореї прибув на саміт в КНДР

Президент Південної Кореї прибув на саміт в КНДР Фото: зустріч президентів Південної і Північної Кореї (twitter.com/thehill)

Повинно відбутися як мінімум дві зустрічі

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін прибув до КНДР для участі у двосторонньому саміті з Кім Чен Ином. Про це повідомляє Yonhap.

Видання повідомляє, що лідер Північної Кореї разом зі своєю дружиною Лі Сіль Чжу зустріли президента Південної Кореї в аеропорту, що стало "сюрпризом".

"Однією з цілей є продовження розвитку міжкорейських відносин, а інша - просування діалогу між Північною Кореєю і США, спрямованого на денуклеаризацію Корейського півострова", - заявив Мун Чже Ін.

Також повідомляється, що у президента Південної Кореї буде як мінімум дві зустрічі в Пхеньяні з Кім Чен Ином. Перші офіційні переговори повинні пройти в найближчий час після прибуття. Після цього відбуватиметься званий обід, який може бути влаштований Кім Чен Ином.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Південна Корея відправила в КНДР делегацію для підготовки саміту. В Пхеньян було направлено 93 людини, серед яких чиновники і репортери, вони перетнули кордон країн на 19 автобусах.