13:12 11.02.2021

"Євросолідарність", ОПЗЖ, "Слуга народу" та "Батьківщина" лідирують у рейтингу партій - опитування КМІС

2 хв читати
"Євросолідарність", ОПЗЖ, "Слуга народу" та "Батьківщина" лідирують у рейтингу партій - опитування КМІС

Якби вибори до Верховної Ради відбувалися на початку лютого, після введення санкцій щодо телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK, партію "Європейська солідарність" підтримали б 18,1% українців, які визначилися з вибором, а "Опозиційну платформу - За життя" - 16,8%, свідчать дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 5-7 лютого.

За даними дослідження, одразу три партії мають підтримку, яка вирізняється в межах статистичної похибки. Найбільше голосів отримала б партія "Євросолідарність", за яку віддали б свій голос 12,2% всіх респондентів і 18,1% серед тих, хто визначився з вибором; за партію "ОПЗЖ" - відповідно 11,4% і 16,8%; за партію "Слуга народу" - 10,5% і 15,5%; партію "Батьківщина" - 8,9% і 13,2%.

Далі йдуть партія "Сила і честь" (відповідно, 4,3% і 6,3%) і Радикальна партія (3,5% і 5,2%). Трохи нижче прохідного бар'єру мають "Партія Шарія" (2,6% та 3,9%), "Голос" (2,5% та 3,7%) і "Українська стратегія Гройсмана" (2,1% і 3 2%).

Зазначається, що порівняно з 22 січнем змінилися рейтинги "ОПЗЖ" (-4,3% серед усіх респондентів і 3,9% серед тих, хто визначився) і "Слуги народу" (+2% серед усіх і +4,3% серед тих, хто визначився). У випадку "Євросолідарності" рейтинг змінився на +0,6% всіх респондентів і +2,8% серед тих, хто визначився, але формально ця зміна у межах похибки.

Всеукраїнське опитування громадської думки "Омнібус" проводилося методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів опитано 2005 респондентів, що мешкають в усіх регіонах України (крім АР Крим). Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, що тимчасово не контролюються владою України - АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося лише на території, контрольованій українською владою.

Статистична похибка вибірки майже 1000 респондентів (із ймовірністю 0,95 та з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує 3,4% для показників, близьких до 50%, 3% для показників, близьких до 25%, 2,1% - для показників, близьких до 10%, 1,5% - для показників, близьких до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА