RU
 

Трамп звернувся до президента Сербії щодо Косова

Корреспондент.net,  15 лютого 2019, 17:10
0
241
Трамп звернувся до президента Сербії щодо Косова
Фото: Reuters
Трамп закликає Вучича визнати Косово

Підсумком переговорів Белграда і Приштини щодо врегулювання в Косові має стати "взаємне визнання", вважає Трамп.

У День державності Сербії в п'ятницю, 15 лютого, президент США Дональд Трамп закликав сербського колегу Александара Вучича визнати Косово. Про це повідомила адміністрація президента Сербії.

"США непохитні у своїй підтримці вашої відданості поглибленню регіональної співпраці, а особливо вашим зусиллям з нормалізації відносин з Косовом. Від самих сторін залежить досягнення договору, який вони можуть підтримати. А ми вважаємо, що взаємне визнання мало б стати центральним елементом постійної нормалізації відносин", - цитує адміністрація Вучича привітання Трампа.
 
"Такий історичний договір, із взаємним визнанням у своїй суті, проклав би шлях до цілей євроінтеграції Сербії і її економічного зростання", - йдеться в листі американського лідера.
 
 
У п'ятницю і суботу Сербія відзначає офіційне свято - День державності. Головна церемонія проходить за участю прем'єра Сербії Ани Брнабич, президента Республіки Сербської Боснії і Герцеговини Желько Цвияновича і членів уряду в історичному селищі Орашац у центральній частині країни. Президент Вучич отримав вдень ​​десятки привітань від лідерів світових держав.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: СШАКосовоСербияТрампДональд Трамп
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі