Міжбанк: позитивний розклад для гривні можуть змінити нерезиденти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: позитивний розклад для гривні можуть змінити нерезиденти

Валюта
1287
Четвер на валютному ринку пройде цікаво і з поступовим зростанням активності як клієнтів, так і самих банків. Після вчорашнього святкування Дня захисника України сьогодні в другій половині дня по долару і в першій половині дня по євро – буде зарахована валютна виручка експортерів за вівторок і неробочу у нас середу. Частина цієї валюти “встигне” вийти на міжбанку ще сьогоднішнім днем, частина – завтрашнім. Це додасть пропозиції валюти на ринку і зіграє на користь нацвалюті. З урахуванням наближення у компаній днів сплати бюджетних платежів – поступово дефіцит гривні призведе до зростання обсягів долара і євро, що продаються на ринку, і це теж підтримає її позиції на торгах.
Якщо додати до цього ще й непогані результати аукціону Мінфіну від 13 жовтня, на якому чиновники продали гривневих облігацій на 6 млрд, то перспективи нацвалюти на найближчий час досить райдужні.
Що може повністю змінити цей позитивний для гривні розклад попиту і пропозиції на міжбанку, так це поведінка нерезидентів. Якщо у вівторок вони ще були досить малопомітні на ринку, то за нашими відомостями в найближчі дні іноземці знову активізуються в частині щоденних покупок від $8 млн до $25 млн для фіксації своїх доходів по ОВДП. Це не настільки значні суми навіть для нашого малооб’ємного міжбанку (близько $120 – 200 млн на день), але водночас і не враховувати ці покупки нерезидентів теж не можна. Тим більше, що в моменти виходу на ринок іноземців з купівлею валюти – продавці і спекулянти традиційно намагаються повісити котирування максимально високо і часто це їм вдається.
Вийдуть на ринок сьогодні і ті заявки клієнтів, хто відразу переніс у вівторок свої операції з купівлі валюти на четвер через святкування у нас в середу Дня захисника України. Проти гривні спрацює і продовження зростання ліквідності в системі. На ранок четверга коррахунки банків зросли ще на 3,7 млрд гривень – до 66,1 млрд.
Як і всі дні цього тижня – ситуативні завдання великих клієнтів і будуть формувати сьогодні як курсовий тренд на міжбанку, так і статистику торгів. За прогнозами, статистика торгів 15 жовтня складе до $160-210 млн при здійсненні до 510-600 угод.
При виникненні короткочасного перевищення пропозиції валюти над попитом – ми побачимо Нацбанк з інтервенцією по викупу надлишку долара. Якщо ж попит буде активно перевищувати пропозицію, а курс рости – Укргазбанк “прийде на виручку” регулятору і вийде на торги з продажем на максимальному рівні котирувань.
Власники обмінників продовжать орієнтуватися на ситуацію на міжбанку, фізичний попит на валюту з боку населення і рівень конкуренції в своєму регіоні.
Курси міжбанку за нашим прогнозом на 15 жовтня будуть в межах: долар – коридор 28,25 – 28,45 гривень, євро – коридор 33,10- 33,50 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 28,33 / 28,35
євро – 33,30 / 33,32
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас