16:01 19.04.2020

Зеленський подякував українцям та духовенству за свідомість, а главам ОДА та поліції за роботу під час святкування Великодня

2 хв читати
Зеленський подякував українцям та духовенству за свідомість, а главам ОДА та поліції за роботу під час святкування Великодня

Президент України Володимир Зеленський вдячний головам ОДА та поліції за сумлінну роботу, а духовенству та вірянам за громадянську свідомість та дотримання карантинних обмежень у дні святкування Великодня християнами східного обряду.

"Цьогоріч на богослужіння прийшло 130 тисяч вірян. Торік на Великдень у церквах зібралося сім з половиною мільйонів прихожан. Ця різниця показує свідомість українців, наше бережливе ставлення до рідних і близьких. Ми справді показали, що Великдень – це перемога життя над смертю", - цитує його прес-служба президента в неділю.

За даними керівників ОДА, більшість храмів дотримуються домовленостей з керівництвом областей та Національною поліцією щодо недопущення великого скупчення людей. Богослужіння в більшості церков проходили або в присутності незначної кількості парафіян, або взагалі за зачиненими дверима.

"Однак у кількох областях, на жаль, були порушення. За даними Національної поліції, богослужіння проводилися у 13 658 храмах в усіх областях України. Участь у них взяли майже 130 тис. громадян. Лише у 19 культових спорудах на території 13 областей було зафіксовано порушення карантинних обмежень, зокрема надмірне скупчення людей та відсутність індивідуальних засобів захисту. Найбільше порушень – на Донеччині, там розпочато кримінальне провадження. У Запорізькій, Рівненській та Чернігівській областях поліцейські склали три адміністративні протоколи", - наголошується в повідомленні.

Президент особисто контролює питання дотримання карантину під час Великодніх богослужінь. Керівник офісу президента Андрій Єрмак перебуває на постійному зв'язку з головами обласних державних адміністрацій та органами МВС. Глава держави оперативно поінформований про хід святкових заходів у регіонах.

"Зараз в більшості областей країни ситуація спокійна і контрольована, зустрічаються поодинокі випадки порушення карантину, на які вже відреагували правоохоронні органи", - зазначили в прес-службі президента.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майбутній скринінг українського законодавства - привід показати конкурентоспроможність українського агросектору, вважає торгпред України

Шмигаль обговорив із лідерами країн ЄС забезпечення України системами ППО

Окупанти здійснили 23 обстріли Сумської області, зафіксовано 81 вибух

Ворог наступає на покровському напрямку, але ЗС України вживають заходів щодо стабілізації

29 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА