ua en ru

Порошенко: за серпень на Донбасі загинули 18 військових

Порошенко: за серпень на Донбасі загинули 18 військових Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко зустрівся з главою МЗС Норвегії, яка напередодні відвідала Донбас

У зоні проведення операції об'єднаних сил (ООС) на Донбасі за серпень 2018 року загинули 18 українських військовослужбовців. Про це повідомив президент України Петро Порошенко у ході зустрічі з міністром закордонних справ Норвегії Іне Еріксен Сьорейде.

Порошенко подякував главі МЗС Норвегії, яка напередодні відвідала Донбас, за послідовну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України.

"Україна бореться і кожен день ми маємо терористичні обстріли з боку Російської Федерації. Лише за серпень загинуло 18 моїх воїнів, була велика кількість поранених", - зазначив він.

Крім того, Порошенко подякував міністру за те, що вона розпочала свій візит до України з Донбасу.

"Ви на власні очі побачили Маріуполь, зруйновані російськими обстрілами школи, ті зусилля, які українська влада докладає для відновлення інфраструктури, українських воїнів героїв, які боронять не лише українську землю, але й демократію, свободу у всій Європі, а можливо, і у всьому світі", - додав він.

Радий вітати Міністра закордонних справ Норвегії пані Іне Еріксен Сьорейде з візитом в Україну, в Київ, на Донбас. Завдяки укладеному сьогодні договору вже до кінця наступного року вздовж узбережжя озера Сиваш за провідної ролі норвезької компанії NBT спорудять 67 вітрових електроустановок. Інвестиція у майже 450 млн дол дозволяє створити нові робочі місця, забезпечити надходження податків до бюджету. А 250 МВт електроенергії здатні будуть забезпечити більше третини потреб Херсонщини. Вітрові електроустановки розташують буквально в лічених кілометрах від окупованого РФ Криму. Інвестиція норвезької компанії у об’єкт, розташований так близько від адмінкордону з тимчасово окупованою територією – свідчення того, що цю територію буде звільнено, адже Крим – це Україна!

Опубліковано Петром Порошенком Четвер, 6 вересня 2018 р.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що за минулу добу, 5 вересня, на Донбасі загинув один український військовий, ще троє отримали поранення.

Зазначимо, вчора міністр закордонних справ Норвегії Іне Сьорейде відвідала Донбас.