Кабмін виділив ділянки під будівництво вітроенергетики в Чорнобильській зоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін виділив ділянки під будівництво вітроенергетики в Чорнобильській зоні

Енергетика
335
Кабінет міністрів прийняв рішення виділити земельні ділянки на території зони відчуження під будівництво об’єктів вітрової енергетики.
Про це повідомила прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України з посиланням на міністра Остапа Семерака за результатами засідання КМУ 7 листопада.
Рішення стосується дозволу на розробку проекту землеустрою на декількох ділянках в Іванківському районі Київської області загальною площею 7 гектарів для розміщення, будівництва, експлуатації будівель і споруд об’єктів вітрової енергетики.
«Уряд підтримав пропозицію Мінприроди розвивати надалі зону відчуження як територію змін та інновацій. Сьогодні було дано «зелене світло» від уряду щодо розвитку вітроенергетики в Чорнобильській зоні. Це не тільки хороша новина для потенційних інвесторів, але і продовження взятого нами курсу на збільшення частки альтернативної енергетики в загальному енергобалансі країни. Для Мінприроди важливо, що об’єкти відновлюваної енергетики не потребують постійної присутності людей і є абсолютно безпечними для навколишнього середовища», – сказав Семерак.
Він нагадав, що торік уряд ухвалив низку важливих рішень, які спростили процедуру для ведення господарської діяльності на цій території.
«Зона відчуження має високий рівень інвестиційної привабливості. Це підтверджують інвестори з різних країн світу. Вони готові вкладати сюди кошти», – пояснив Семерак.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас