08:21 21.11.2019

У Києві 21 листопада відзначать День Гідності та Свободи

2 хв читати
У Києві 21 листопада відзначать День Гідності та Свободи

У Києві 21 листопада відбудуться меморіальні, урочисті та культурно-мистецькі заходи приурочені Дню Переваги та Свободи, повідомили в Київській міськдержадміністрації.

"До Дня Гідності та Свободи у столиці протягом листопада триватимуть меморіальні, урочисті та культурно-мистецькі заходи. Зокрема, 21 листопада на Алеї Героїв Небесної сотні та в Колонній залі Київської міської державної адміністрації відбудуться заходи, приурочені Дню Гідності та Свободи. А на майдані Незалежності (зі сторони Головпоштамту) відкриється фотовиставка "Два століття – одна війна", - йдеться в повідомленні на сайті мерії.

Участь у пам'ятних заходах і церемоніях покладання квітів візьмуть представники міської влади, органів місцевого самоврядування, духовенства, громадськості, учасники революційних подій в Україні у 2004-му, 2013-2014 роках, учасники антитерористичної операції та Операції об'єднаних сил у Донецькій і Луганській областях.

Для вихованців Палацу дітей та юнацтва цього дня буде організовано зустріч "Революція гідності - революція свободи" з учасниками подій. У Міській спеціалізованій молодіжній бібліотеці "Молода гвардія" відбудеться зустріч із "живою книгою" і виставки матеріалів "Євромайдан: як перемогла гідність".

Напередодні, 20 листопада, на майдані Незалежності стартує виставковий проект до Дня Гідності та Свободи "100 років боротьби", який триватиме до 1 березня. У Центральній бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка для дітей м. Києва проведуть зустріч-дискусію "Події, що змінили Україну".

До 27 листопада кияни можуть відвідати виставку літератури "Україна понад усе!" в Публічній бібліотеці ім. Лесі Українки для дорослих. А також до 26 листопада ознайомитися з експонатами виставки архівних документів "До Дня Гідності та Свободи" в Державному архіві міста Києва.

Крім того, протягом усього листопада відбуватимуться тематичні уроки, виховні години, лекції, творчі проекти, конкурси та квести, зустрічі учнівської молоді з учасниками Революції гідності й ООС, покладання квітів до пам'ятних знаків учасникам Революції гідності, проведення меморіальних заходів біля пам'ятних знаків, розташованих на території освітніх закладів Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли Херсон, пошкоджено будівлю медзакладу, постраждалих немає - обладміністрація

Країни Північної Європи вже підтримали Україну на EUR17 млрд і продовжать допомогу - прем'єри

Зеленський обговорив із прем'єрами Норвегії та Ісландії Саміт миру, співпрацю в оборонній сфері та підтримку України

Зеленський подякував президенту Фінляндії та прем'єру Данії за підтвердження участі в Глобальному саміті миру

Посол КНР в Україні Фань Сяньжун: Мартиненко зробив величезний внесок у розвиток інформаційної служби в Україні

Столтенберг очікує, що саміт НАТО у Вашингтоні зробить подальші кроки щодо наближення України до членства

Столтенберг запропонував, щоб союзники щороку виділяли EUR40 млрд на військову допомогу Україні

Шмигаль обговорив із послами країн ЄС відкриття переговорів про членство України та конфіскацію російських активів

У Саміті миру мають узяти участь так багато держав, як тільки можливо - президент Фінляндії

У 2024 р. спільна військова допомога країн Північної Європи становитиме EUR6 млрд - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА