20:25 03.09.2020

Через масштабну пожежу у Дворічанському лісництві на Харківщині оголошено НС регіонального рівня

2 хв читати
Через масштабну пожежу у Дворічанському лісництві на Харківщині оголошено НС регіонального рівня

Харківська регіональна комісія з питань техногенної та екологічної безпеки ухвалила рішення про оголошення надзвичайної ситуації регіонального рівня у зв'язку з масштабною пожежею, яка розпочалася на території Дворічанського лісництва в Харківській області 2 вересня.

"Ухвалено рішення про оголошення надзвичайної ситуації регіонального рівня, що сприятиме отриманню виплат від держави для компенсації людям, які внаслідок пожежі втратили житло", - написав на своїй сторінці у Facebook голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер.

Як повідомлялося, 2 вересня вдень на території Дворічанського лісництва на околиці с. Гороб’ївки Дворічанського району зайнявся хвойний ліс. На момент прибуття рятувальників було встановлено, що пожежа охопила близько 80 га, пізніше площа пожежі збільшилася до 500 га, зокрема 100 га верхового лісу. Близько 15:00 через сильний поривчастий вітер (до 15 м/с) змінних напрямків вогонь поширився у напрямку населених пунктів Гороб’ївки та Гряниківки.

За даними ГУ ДСНС у Харківській області, внаслідок пожежі знищено 22 житлові будинки, відселено 33 людини і через отруєння продуктами горіння було госпіталізовано одну людину.

Станом 7:00 3 вересня тривало гасіння лісової пожежі на території Дворічанського лісництва на площі 100 га, осередки загоряння на території прилеглих населених пунктів Гороб’ївки та Гряниківки було ліквідовано.

До гасіння залучено 395 осіб і 61 одиницю техніки, із них від ДСНС 215 працівників особового складу і 49 одиниць техніки, зокрема два пожежні літаки та один вертоліт. Координацію робіт із гасіння пожежі на місці здійснює штаб.

За фактом пожежі поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

110 ОМБ ім. генерал-хорунжого Марка Безручка: Ще мінус два літаки окупантів на нашому напрямку

ВР хоче вдосконалити судовий контроль за виконанням рішень судів

NAUDI став співорганізатором Першого американсько-українського Саміту виробників зброї

ГА ООН схвалила резолюцію про визнання подій у Сребрениці 1995 року геноцидом

Зеленський про бойові дії на харківському напрямку й на Донбасі: намір окупантів зрозумілий, знаємо, як відповідати

Якщо дані з реєстру "Оберіг", які з'явилися в застосунку "Резерв+" неправильні, потрібно звернутися до ТЦК

Глава СБУ: Зараз багато викликів, ворог на місці не стоїть

Окупанти зруйнували пам'ятник Нестору Махну в Гуляйполі

За поточну добу окупанти 53 рази намагалися просунутися вперед, найбільше - на куп'янському та покровському напрямках - Генштаб ЗСУ

Глава СБУ пообіцяв ворогу нові "сюрпризи" завдяки впровадженню найкращих військово-технологічних рішень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА