22:09 15.02.2021

У Франції та Італії закликають вживати заходів проти нових штамів коронавірусу

2 хв читати

Фахівці у Франції і Італії всерйоз стурбовані ситуацією з поширенням нових мутацій коронавірусу COVID-19 і вживають заходів для боротьби з їх розповсюдженням.

Голова незалежної місії з оцінки ситуації з епідемією COVID-19 у Франції, інфекціоніст Дідьє Пітте закликав владу і жителів не розслаблятися через відносну нормалізацію ситуації з коронавірусом у країні.

"Кількість випадків зараження зараз - відносно стабільна, але через нові варіанти потрібно зберігати бойову пильність", - сказав Пітте в ефірі радіостанції РТЛ.

Згідно з опублікованими в понеділок даними служб охорони здоров'я Франції, до реанімації за добу доставили 193 пацієнти з коронавірусом, днем раніше цей показник склав 113 осіб. Загалом у країні за минулі 24 години виявили 4,3 тис. випадки COVID-19.

Зі свого боку в Вищому інституті охорони здоров'я Італії закликали Рим вжити рішучих заходів проти "британського" штаму коронавірусу. На думку експертів, щоб ефективно йому протистояти, потрібно вводити додаткові обмеження, до того ж - в усій країні.

"Ми рекомендуємо владі втрутитися в ситуацію, щоб уповільнити поширення цього штаму. Це можна зробити, посиливши обмежувальні заходи на всій території країни. На більш пізньому етапі - можна сфокусувати обмеження на тих районах, в яких штам поширюється найбільш активно", - йдеться в заяві інституту, текст якої наводять італійські ЗМІ.

Також в Італії стали надходити повідомлення про наявність на території країни так званого "південноафриканського" штаму, який теж вважається дуже небезпечним.

Чинні обмеження в Італії призводять до складнощів у самих різних сферах, зокрема - в туризмі. Так міністр туризму Массімо Гаравалья заявив у понеділок, що гірськолижний сезон в Італії можна вже вважати закритим. Раніше влада повідомила, що не відкриє гірськолижні станції мінімум до 5 березня 2021 року.

"Зрозуміло, що сезону - кінець...Неможливо очікувати, що власники станцій погодяться планувати відкриття після 5 березня, не маючи гарантій, що не буде нових заборон" - пояснив Гаравалья.

В Італії за добу зафіксували 7 351 новий випадок зараження COVID-19, ще 258 пацієнтів з коронавірусом померли.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА