08:19 06.04.2019

Нові санкції Сполучених Штатів націлені проти спроб Куби надати допомогу режиму Мадуро

1 хв читати
Нові санкції Сполучених Штатів націлені проти спроб Куби надати допомогу режиму Мадуро

Чергові санкції США щодо Венесуели мають на меті позбавити її "нелегітимну" владу підтримки з боку Куби, заявив у п'ятницю міністр фінансів США Стівен Мнучін.

"Куба є силою, яка сприяє сповзанню Венесуели в кризу. Міністерство фінансів вживає заходів проти судів і структур, які транспортують нафту, і тим самим надають рятівну допомогу нелегітимному режиму (президента Венесуели Ніколаса - ІФ) Мадуро", - наводяться в заяві Мінфіну США слова С.Мнучіна.

При цьому в документі наголошується, що США вводять санкції проти 34 суден, що належать венесуельській нафтогазовій компанії PDVSA, а також проти двох компаній, що постачають венесуельську нафту на Кубу.

У свою чергу С.Мнучін зазначив, що Куба за допомогою нафтових угод продовжує отримувати вигоду від режиму Н.Мадуро і як і раніше підтримує його.

"США залишаються прихильниками (завдання домогтися - ІФ) переходу до демократії в Венесуелі і притягнути до відповідальності кубинський режим за його пряму участь у занепаді Венесуели", - додав С.Мнучін.

Після початку політичної кризи в Венесуелі США вже застосовували санкції проти Венесуели. Зокрема, в кінці січня адміністрація США вирішила ввести санкції проти венесуельської компанії PDVSA.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава МЗС Великої Британії закликає використовувати російські активи на користь України та обрізати постачання російського газу в Європі

Єрмак у Берліні обговорив з ексдержсекретарем США перспективи для інновацій та інвестицій в Україні

Зеленський про старт переговорів щодо вступу України до ЄС уже в червні: Це буде виконанням обіцянок, які дала нам Європа

ЄС має розпочати переговори про вступ України ще до кінця червня - президентка Єврокомісії

Уряд Латвії погодив кандидатуру Домбровскіса на посаду єврокомісара

Порошенко і Кличко привітали Європейську народну партію з перемогою на виборах до Європарламенту

Порошенко привітав Європейську народну партію з перемогою на виборах до Європарламенту

Вибори до Європарламенту показали, що російській пропаганді треба жорстко протидіяти - Юрчишин

Віталій Кличко привітав Європейську народну партію, частиною якої є партія УДАР, з перемогою на виборах до Європарламенту

Кондратюк: Сподіваюся, Європарламент продовжить підтримувати Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА