20:45 26.09.2019

У ЄК назвали безпрецедентним розмір своєї допомоги Україні за п'ять років

2 хв читати
У ЄК назвали безпрецедентним розмір своєї допомоги Україні за п'ять років

Єврокомісія (ЄК) готова повідомити докладні цифри фінансової допомоги ЄС Україні, але не стане коментувати телефонну розмову президента США Дональда Трампа з його українським колегою Володимиром Зеленським, заявив офіційний представник ЄК Карлос Мартін Руїс де Гордехуела.

"Протягом п'яти років ЄС надав безпрецедентну підтримку Україні, виділивши найбільший в історії Європейського союзу пакет допомоги", - сказав прес-секретар в четвер на брифінгу в Брюсселі.

Так він відповів на прохання відреагувати на зауваження Трампа в ході розмови із Зеленським про те, що Євросоюз повинен більше допомагати Україні.

"Для України, яка стала на шлях демократії, яка зустрілася з безпрецедентними викликами і робила реформи, починаючи з революції 2014 року, союз виділив понад 15 млрд євро в субсидіях і позиках для підтримки процесу реформ, жорстко зумовивши це подальшим прогресом на їхньому шляху", - повідомив представник ЄК.

У відповідь на додаткове питання про те, яку частину цієї фінансової допомоги становить фінансування оборонних витрат, прес-секретар сказав, що ЄС "підтримує територіальну цілісність України із застосуванням різних заходів", включно з дипломатією і політичною підтримкою.

При цьому він відхилив питання про те, чи буде ЄС офіційно реагувати на висловлювання Трампа, якщо вважає його несправедливим.

У середу, 25 вересня, Білий дім опублікував на своєму сайті стенограму розмови президента США Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським, яка відбулася 25 липня. Сам Трамп потім заявив, що не опублікував би стенограму цієї бесіди, якби в Києві були проти цього.

Раніше ця розмова Трампа із Зеленським викликала широкий резонанс в американських ЗМІ. Повідомлялося, що Трамп намагався в телефонній бесіді переконати Зеленського в необхідності почати розслідування щодо Хантера Байдена - сина Джо Байдена, а також, що президент США "близько восьми разів закликав його працювати" з адвокатом Руді Джуліані з питання розслідування проти Хантера Байдена.

Джо Байден, як і Трамп, претендує на участь в президентських виборах в США в 2020 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Іспанія визнає державу Палестина в кордонах 1967 року - ЗМІ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Джонсон про удари американською зброєю по РФ: Треба дозволити Україні вести війну так, як вони вважають за потрібне

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА