У ВР пропонують підвищити ліміт на закордонні посилки до 150 євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ВР пропонують підвищити ліміт на закордонні посилки до 150 євро

Казна та Політика
3794
У Верховній Раді розробляють законопроєкт щодо підвищення ліміту на безподаткове відправлення міжнародних посилок з-за кордону до України зі 100 до 150 євро.
За словами депутатів, зменшення безмитного ліміту до 100 євро призвело до стрімкого скорочення імпортних відправлень в Україну.
Також зменшилися доходи міжнародних поштових та експрес-перевізників. Активізувалися “сірі” схеми ввезення товарів на територію України.
“Пропонуємо збільшити базу оподаткування податком на додану вартість операції з ввезення на митну територію України товарів у міжнародних поштових та експрес-відправленнях на адресу одержувача”, – написала у Facebook народна депутатка Ольга Василевська-Смаглюк.
Вона наголосила, що досвід інших країн підтверджує, що у разі зниження ліміту витрати державних органів на організацію збирання податків перевищують надходження до бюджету.
Пропозицію підвищити ліміт підтримали оператори поштового зв’язку, експрес-перевізники та профільні асоціації.
Як в інших країнах. Ліміт на отримання посилок існує в багатьох країнах. Наприклад, в Бельгії, Чехії, Італії, Фінляндії, Німеччини, Греції митні ліміти становлять 22 євро, в Данії – близько 10 євро, а в Болгарії – 15 євро. А у Франції та Канаді за всі посилки потрібно платити податки.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше повідомлялось, що Укрпошта і AliExpress (Cainiao Network, Alibaba Group) запустили чартерні вантажні авіарейси в Україну двічі на тиждень. Це дозволить доставляти посилки з Китаю за 14-20 днів.

Як правильно купувати за кордоном

За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас