Українці продають безпілотники в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці продають безпілотники в ЄС

Технології&Авто
742
Українці Валерій Яковенко та Февзі Аметов перетворили своє захоплення дронами на бізнес і постачають безпілотники країнам Євросоюзу.
Розпочали друзі свій бізнес у 2013 році. Тоді їхня інноваційна компанія складалася лише з них двох, все доводилося робити самостійно. Зараз компанія розробляє і тестує інноваційні безпілотні технології разом з Європейським космічним агентством.
“Наші основні клієнти на території Євросоюзу – на перших етапах це були компанії, які займаються геодезичними роботами, обмірними роботами, видобувні підприємства. І за короткий проміжок часу з нами стали працювати вже 200 видобувних підприємств. Ми надавали їм послуги з обробки даних, зі сканування їхніх об’єктів, ми продавали їм технології – і таким чином розвивалися”, – говорить Валерій Яковенко.
В Україні головний напрямок – використання безпілотників у сільському господарстві. Дрони над полями допомагають аграріям правильно поливати врожай і вносити добрива в ґрунт. Камера на безпілотнику фотографує поле, а з тисяч знімків можна скласти його карту, яка надасть різну корисну інформацію.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас